Γ. Πατούλης: Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών δεν μπορεί να περιμένει…
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών δεν μπορεί να περιμένει…

«Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών δεν μπορεί να περιμένει…» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τις επισκέψεις του σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική.

«Θα δώσουμε στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα “εργαλεία” που χρειάζονται για να ξαναφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής» επισημαίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Η εικόνα που αποκομίζουμε από τις επισκέψεις μας στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική μόνο θλίψη μας προκαλεί. Κτήρια υποβαθμισμένα, εξοπλισμός για την ασφάλεια των αστυνομικών στελεχών παρωχημένος ή άχρηστος, οχήματα των αρχών της δεκαετίας του 2000, που θα έπρεπε να είχαν από καιρό αποσυρθεί.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, χωρίς τα κατάλληλα «εργαλεία», καταδικασμένοι σε έναν άνισο αγώνα απέναντι στη μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα. Ακόμη και η πρόσφατη εξαγγελία της νυν περιφερειάρχη κ. Δούρου, για προμήθεια οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία με δήθεν πόρους της Περιφέρειας, ουσιαστικά αποκρύπτει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι οι πόροι αυτοί προέρχονται από πόρους ΕΣΠΑ για τους κεντρικούς εθνικούς άξονες και από «σπόντα» και για προεκλογικούς λόγους κατευθύνονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Όμως η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. Χωρίς αποτελεσματική αστυνόμευση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανένα επίπεδο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Και αποτελεσματική αστυνόμευση χωρίς σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους αστυνομικούς μας, που ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές τους στον δρόμο, δεν νοείται.

Εμείς, ως Νέα Αρχή, θα ξεκινήσουμε από τα θέματα της ασφάλειας, σκύβοντας πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. Με ίδιους πόρους, θα εξασφαλίσουμε στα αστυνομικά στελέχη μας τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, με ασφάλεια για τους ίδιους και αποτελεσματικότητα για την κοινωνία, ώστε να ξαναφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής.

Η επανεκκίνηση της χώρας χρειάζεται γερές βάσεις και εμείς στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε τη βούληση, αλλά και τη γνώση, να τις εξασφαλίσουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet