Γ. Πατούλης: Η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας  μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας
Αθλητισμός

Γ. Πατούλης: Η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας

Ως μία σημαντική επένδυση με πρόσθετη αξία και πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία της Αττικής χαρακτήρισε τη συμμετοχή και συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το συνέδριο «Eco Acropolis Rally Forum», το οποίο διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στον χώρο του συνεδρίου ο υφ. Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Eco Acropolis Rally, Λ. Αυγενάκης. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η επιστροφή της διοργάνωσης μετά από οκτώ χρόνια ηχηρής απουσίας έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, και έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να φιλοξενεί με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις, παγκόσμιας εμβέλειας.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής «αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη και συνέδραμε σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο, στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις με τους εξής σκοπούς:

  • Το τουριστικό προϊόν της Αττικής έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, καθώς η εικόνα του Ράλι Ακρόπολις έφτασε σε 155 χώρες, ενώ όσοι βρέθηκαν εδώ για να παρακολουθήσουν το γεγονός, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στη διαμονή, την εστίαση και την ψυχαγωγία, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι ότι η Αττική μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός, απόλυτα ασφαλή, για κάθε εποχή του χρόνου.
  • Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκτεταμένα έργα οδοποιίας γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, με νέες ασφαλτοστρώσεις, σήμανση και διαγραμμίσεις. Ένα έργο που έγινε με αφορμή το Ράλι Ακρόπολης, αλλά θα μείνει ως παρακαταθήκη στους πολίτες της Αττικής.
  • Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της οδικής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, έναν από τους βασικούς σκοπούς της πολιτικής μας, καθώς η Αττική θρηνεί κάθε χρόνο πολλά θύματα στην άσφαλτο.
  • Το κυριότερο: Αποδείξαμε ότι η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Διοργανώσεις που αναζωογονούν την οικονομία και το εμπόριο της Περιφέρειας, που ενισχύουν την προσπάθεια να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με βάση τον αθλητισμό και την άσκηση και ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, προβάλλοντας την πιο θετική εικόνα της χώρας».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα ανοικτή «σε τέτοιες συνεργασίες, που προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα μας και ενισχύουν την υπεραξία της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet