Γ. Πατούλης: Η ελληνική οικονομία πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλικό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Η ελληνική οικονομία πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλικό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης

Τις θέσεις του για τις νέες προοπτικές της ανάπτυξης της χώρας και των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων στη μεταμνημονιακή  περίοδο παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ενημερότητα European Business Review, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται σε ειδικό αφιέρωμα της έκδοσης για την Οικονομία της Ελλάδας.

Στο ίδιο αφιέρωμα φιλοξενείται συνέντευξη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στη συνέντευξή του κ. Γιώργος Πατούλης εστιάζει στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των επενδυτικών προοπτικών της χώρας σε τοπικό επίπεδο και υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αυγή της μεταμνημονιακής εποχής, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά  να επωφεληθούν από τη συγκυρία της τεχνικής εξόδου από τα μνημόνια, και οι ξένες άμεσες επενδύσεις να βρουν γόνιμο έδαφος για να υλοποιηθούν».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλικό παραγωγικό μοντέλο Ανάπτυξης, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και απαλλαγή από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλκυση των επενδύσεων σε εθνικό  και τοπικό επίπεδο. Η χρηματοδοτική δυσχέρεια από πλευράς των τραπεζών να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις  της επικράτειας επείγει να αντιμετωπιστεί δραστικά, με αποφασιστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων ακόμη και σε σημείο διαγραφής μέρους αυτών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν για το καλό της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στις συνεταιριστικές τράπεζες και επεσήμανε τον ουσιαστικό ρόλο που αυτές μπορούν να διαδραματίσουν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, αφού παρακολουθούν στενότερα τις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματικών δράσεων, και συνεπώς  μπορούν να συνδράμουν στην αμεσότερη αξιοποίηση των ευκαιριών για τους επιχειρηματίες των τοπικών κοινωνιών, έχοντας ως βάση το «πελατοκεντρικό» μοντέλο.

«Η μέγιστη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, είναι στην ελληνική επικράτεια άκρως απαραίτητη για τη συγχρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και έργων» τόνισε ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του ΙΣΑ, έχοντας πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, υπογράμμισε, επίσης, τη σπουδαιότητα του τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στο νέο αναπτυξιακό όραμα γα την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα.

Συνέντευξη Γ. Πατούλη στο European Business Review
Συνέντευξη Γ. Πατούλη στο European Business Review

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γ.Γ.

    Τέλειες γενικολογίες όπως αυτές ταιριάζουν σε τύπο που ασχολείται μόνο με το φαίνεσθαι.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet