Γ. Πατούλης: Η παραβατικότητα στην αγορά θα λάβει τέλος οριστικά
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Η παραβατικότητα στην αγορά θα λάβει τέλος οριστικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει Καθαράς Δευτέρας. Με έγγραφο του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, προς τη γενική διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη γενική διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, τη γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, έχει ζητηθεί από τις 21 Φεβρουαρίου η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Οι έλεγχοι εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, στην υγιεινή και στην ασφάλεια των τροφίμων.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ σε παραβάτες του κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα η εικόνα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 80% των καταστημάτων.

Με αφορμή τις πρώτες διαπιστώσεις ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να πατάξει οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας στην αγορά, καθώς προτεραιότητά της είναι η προστασία της υγείας των πολιτών, η ορθή τήρηση των κανόνων υγιεινής και η εξάλειψη φαινομένων παραεμπορίου.

«Οι παραβάτες θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη δικαιοσύνη. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστήριες στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας μας τα οποία, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων εργαλείων, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από περιπτώσεις ακατάλληλων ή αλλοιωμένων τροφίμων», είπε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet