Γ. Πατούλης: Θα δουλέψουμε για να γίνει η Αθήνα ασφαλής τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Θα δουλέψουμε για να γίνει η Αθήνα ασφαλής τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από πολίτες και τοπικούς φορείς  για όλα τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα, περιόδευσε σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον πρόεδρο των καταστηματαρχών Μοναστηρακίου, αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Ν. Κουγιουμτσή.

Συγκεκριμένα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί καταστήματα στο Θησείο, Μοναστηράκι, στην Πλάκα, καθώς και εμπορικά της Ερμού όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κίνηση της αγοράς και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Οι έμποροι συζήτησαν με τον κ. Πατούλη για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να επιβιώσουν, καθώς η αγορά δεν έχει ανακάμψει από την κρίση ενώ, όπως επισημάνθηκε, «στραγγαλίζονται» από τις υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Στα αιτήματά τους κυριάρχησε η ανάγκη παροχής κινήτρων για την ενίσχυση του επιχειρείν, αλλά και τόνωση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής συμμερίστηκε τις αγωνίες και τον προβληματισμό τους για το μέλλον του επιχειρείν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συμφώνησε στην ανάγκη δρομολόγησης ρεαλιστικών πρωτοβουλιών για την τόνωση της αγοράς.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της αγοράς της Αττικής.

»Η εικόνα που μας μεταφέρθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Οι καταστηματάρχες δίνουν καθημερινό αγώνα για να συντηρηθούν και να κρατήσουν “ζωντανό” αυτό το ιστορικό κομμάτι της πόλης.

»Η επένδυση στο επιχειρείν είναι προτεραιότητα παράλληλα με την ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της εικόνας της πόλης η οποία πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική των ιστορικών μνημείων και να την «παντρέψει» με το δυναμικό σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, προκειμένου να ξανακερδίσει την αίγλη που της αξίζει. Η σημερινή εικόνα της δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της.

»Η Αθήνα πρέπει να ακολουθήσει τα χνάρια των άλλων σύγχρονων πρωτευουσών της Ευρώπης και να γίνει “city break” ένας ασφαλής προορισμός που θα προσελκύει τουρίστες και επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο.

»Σε αυτό το πλαίσιο είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε υποδομές που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των τουριστών και που θα μετατρέψουν την πόλη σε ελκυστικό προορισμό. Η ανάπτυξη λοιπόν είναι το ζητούμενο και αυτό θα γίνει πράξη μόνο μέσα από τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία της πολιτείας με τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

»Δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε προς σ΄ αυτή την κατεύθυνση με πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχέδιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet