Γ. Πατούλης: Να διεξαχθεί debate μεταξύ της κ. Δούρου και της… αλήθειας
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Να διεξαχθεί debate μεταξύ της κ. Δούρου και της… αλήθειας

«Να διεξαχθεί debate μεταξύ της κ. Δούρου και της αλήθειας» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απαντώντας στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και σε όσα είπε σε συνέντευξή της.

Στην ανακοίνωση – απάντηση η παράταξη του κ. Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική, επισημαίνει τα εξής:

Ζητούμε να διεξαχθεί debate μεταξύ της κ. Δούρου και της αλήθειας

Η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ και διαρροές πηγών της υπηρεσίας που διοικεί, να αποφύγει αυτό που πραγματικά φοβάται. Να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Στήριξε την εκλογή της στον λαϊκισμό και το ψέμα. Υποσχέθηκε ότι θα κλείσει τη Φυλή και ότι θα παραιτηθεί αν δεν λύσει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής.

Μετά από 4,5 χρόνια και η Φυλή είναι «ανοικτή», αλλά και δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας και στη φωτιά στο Μάτι.

Η κ. Δούρου όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, όχι μόνον δεν αισθάνεται τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις θεσμικές της ευθύνες στη διαχείριση της ανθρωποκτόνος πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά επιθυμεί να επανεκλεγεί, λέγοντας και πάλι τα ίδια ψέματα.

Αντί να ζητά υποκριτικά από τους συν-υποψηφίους της debate, ας απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα που της θέτουμε επανειλημμένα, αλλά η ίδια αποφεύγει να απαντήσει. 

Η κ. Δούρου λέει ψέματα για τη Φυλή

Ψέμα πρώτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς «ότι, παρά τις Κασσάνδρες, που δήλωναν στα τέλη του 2014 ότι η Αττική σε ένα εξάμηνο θα μετατραπεί σε Νάπολη, έχουν περάσει 10 εξάμηνα και η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται κανονικά, με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε και θα υπάρξει».

Η αλήθεια είναι ότι το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι΄ αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΔΣΝΑ τις εργασίες επέκτασης του (το γνωστό «πανωσήκωμα») που σύμφωνα με τη μελέτη που η ίδια ενέκρινε, έδινε 2 επιπλέον έτη «ζωής» στον ΧΥΤΑ. Δύο απολύτως προβληματικά έτη, αφού κάθε φορά που βρέχει έχουμε κατολισθήσεις και φαινόμενα επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ να κλείνει και τα σκουπίδια να πνίγουν τους Δήμους της Αττικής. Οφείλει λοιπόν η κ. Δούρου αντί για αοριστολογίες κι ανεύθυνες δηλώσεις ότι δήθεν δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα.

  1. Να μας δώσει τα ακριβή στοιχεία για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής.
  2. Να μας εξηγήσει γιατί δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα κανένα έργο από αυτά που προβλέπει το εγκεκριμένο επί της θητείας της ΠΕΣΔΑ.
  3. Να μας ενημερώσει σε ποιο ακριβώς στάδιο υλοποίησης βρίσκεται ο σχεδιασμός αυτός, αλλά και πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμη για να τον εφαρμόσει.
  4. Η Δούρου όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, όχι μόνον δεν αισθάνεται τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις απαντήσεις στην παραπληροφόρηση Πατούλη δίνουν πηγές της Περιφέρεια Αττικής με στοιχεία για το έργο της περιφερειακής αρχής υπό τη Ρένα Δούρου που ο κ. Πατούλης υποψήφιος για την Περιφέρεια αλλά και δήμαρχος Αμαρουσίου θεωρεί «αόρατο».  

Ψέμα δεύτερο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι «άλλαξε τον σχεδιασμό διαχείρισης, με την ψήφιση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αποκέντρωσης, της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης».

Η αλήθεια είναι ότι το νέο ΠΕΣΔΑ όντως περιέχει δράσεις ανακύκλωσης, διαλογής στην πηγή, κ.λπ. Όμως μπορεί να μας πει η κ. Δούρου γιατί δεν χρηματοδότησε ούτε μία δράση, ούτε ένα καφέ κάδο, ούτε μια γωνιά ανακύκλωσης, ούτε ένα πράσινο σημείο;

Ψέμα τρίτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης θέτει ερωτήματα για το τι έπραξε ο Γιώργος Πατούλης ως δήμαρχος Αμαρουσίου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι αυξήθηκε ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου στη Φυλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου:

  1. Είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που εφαρμόζει 12 εναλλακτικά ρεύματα ανακύκλωσης.
  2. Έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.
  3. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό, όπως δεν μπορεί να το εφαρμόσει και κανένας Δήμος, κι αυτό οφείλεται στο ότι: α) μόλις το καλοκαίρι του 2018 εκδόθηκε το απαραίτητο Π.Δ. που καθορίζει τους όρους για τη χωροθέτηση των «πράσινων σημείων» β) οι μεταβατικές διατάξεις χρήσεων γης που ισχύουν, θέτουν ουσιαστικά εμπόδια στην υλοποίηση της χωροθέτησης και λειτουργίας των «πράσινων σημείων» κι αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν η κ. Δούρου και οι «πηγές» της.
  4. Παρά τα εμπόδια που μας βάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια και πετυχαίνουμε χρόνο με τον χρόνο, να μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που αποστέλλουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
  5. Στην προσπάθεια αυτή η κ. Δούρου είναι διαρκώς απούσα. Αφού ποτέ ως περιφερειάρχης, αν και γνωρίζει τα γραφειοκρατικά και νομικά προβλήματα, δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για να προωθήσει μέσω του θεσμικού της ρόλου κι ασκώντας πιέσεις στο κεντρικό κράτος, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Είναι παράλογο και υποκριτικό να ζητά η απούσα από τα προβλήματα μας περιφερειάρχης «λογαριασμό» από τους Δήμους, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη να κρατήσουμε τις πόλεις μας καθαρές.

Ψέμα τέταρτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης υπαινίσσεται ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι υπέρ της καύσης των απορριμμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι ως παράταξη έχουμε δηλώσει και δεσμευθεί πως ως νέα Διοίκηση στην Περιφέρεια, θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με άξονα την Κυκλική Οικονομία, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης εφαρμόζοντας διαλογή στην πηγή και εκτρέποντας από την υγειονομική ταφή το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων, όπως άλλωστε προβλέπεται στη Νέα Οδηγία της Ε.Ε. Η Νέα Αρχή θα χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα τις δράσεις ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, καθώς και εκτεταμένα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Στους δόκιμους τρόπους επεξεργασίας των αποβλήτων δεν  συμπεριλαμβάνεται η καύση των απορριμμάτων.

Η κ. Δούρου, μη έχοντας υλοποιήσει καμία υποδομή, καμία δράση, μπορεί να μας πει ποιο είναι το «κρυφό» της σχέδιο για να μην καταρρεύσει το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική τους επόμενους μήνες;

Ψέμα πέμπτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι εκλήθη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 9 Ιανουαρίου 2019, για να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ είχε προηγηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2018 η επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη Φυλή.

Η αλήθεια είναι ότι η κα Δούρου έχει κληθεί πολλές φορές στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να συζητήσει το ζήτημα των απορριμμάτων της Αττικής, όπως έχει επιλέξει να παραμένει αόρατη, σαν το έργο της, από τους Δημάρχους. Κι αν δεν είχαμε μπροστά μας τις εκλογές του Μαΐου, ακόμη άφαντη θα ήταν.

Η κ. Δούρου λέει ψέματα για την αντιπλημμυρική προστασία

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Γιώργος Πατούλης, ως δήμαρχος Αμαρουσίου, ευθύνεται για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στο Μαρούσι και την καθυστέρηση στην οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Για τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία με δική της ευθύνη δεν έχει προχωρήσει το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, αν και ο Δήμος Αμαρουσίου έγκαιρα εκπόνησε, αν και δεν ήταν δική του υποχρέωση αλλά της Περιφέρειας Αττικής τη μελέτη.
  2. Την ανικανότητα της Περιφέρειας Αττικής να υλοποιήσει το έργο την αναγνώρισε ακόμη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Με απόφαση του γ.γ. Υποδομών, Γ. Δέδε, τον Αύγουστο του 2018, ανέλαβε το υπουργείο να εκπονήσει τον οδικό χάρτη εκτέλεσης του έργου, αφού η κ. Δούρου κρίθηκε ανίκανη, όπως και στην εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Ποδονίφτη, το οποίο επίσης της «αφαιρέθηκε» να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της αυτή. Η ανικανότητα Δούρου έχει τη σφραγίδα του υπουργείου Υποδομών.
  3. Αν ανατρέξει κανείς στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας για το 2019, θα διαπιστώσει ότι έχουν εγγραφεί ως προτεινόμενες πιστώσεις στον κωδικό έργου «Β2 Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς Δήμου Αμαρουσίου»,  μόλις 50.000 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του φθάνει 10.676.400 ευρώ. Η κ. Δούρου άλλα λέει στις ανακοινώσεις της, κι άλλα κάνει στην πράξη, κοροϊδεύει συνειδητά τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
  4. Δεν υπάρχει κανένα παράνομο αμαξοστάσιο στην οδό Αγίου Αθανασίου, που να προκαλεί κινδύνους και να ευθύνεται για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Το αόρατο έργο δεν μπορεί να γίνει ορατό με την επίκληση αόρατων απειλών.
  5. Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες από το Δήμο, για την αντιπλημμυρική θωράκιση γειτονιών του Αμαρουσίου, αλλά με ευθύνη της απερχόμενης περιφερειάρχου, παραμένουν κλειδωμένες στα συρτάρια.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όσο παραμένει η κ. Δούρου περιφερειάρχης, κανένας πολίτης της Αττικής δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Η κ. Δούρου λέει ψέματα για τη χρηματοδότηση έργων του Δήμου Αμαρουσίου

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα στο Μαρούσι.

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει μόλις δύο έργα για το Μαρούσι, κι αυτά από το 2016. Τα αντιπλημμυρικά του Πολυδρόσου και το δίκτυο αποχέτευσης Ομβρίων υδάτων του Αγίου Θωμά, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3,7 εκατ. ευρώ.
  2. Τα αντίστοιχα έργα στις περιοχές Στούντιο Α, Ψαλίδι και Νέα Λέσβο είχαν συμβασιοποιηθεί το 2014.
  3. Η εμπάθεια της Περιφέρειας στον Δήμο Αμαρουσίου αποδεικνύεται από το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε μελέτη για τη εκτέλεση απαραίτητων έργων ασφαλτόστρωσης στο Μαρούσι, ύψους 5 εκ. ευρώ , την ώρα που ερευνάται από τον εισαγγελέα ο τρόπος ανάθεσης αντίστοιχων έργων από πλευράς των υπηρεσιών της, ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
  4. Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες από το Δήμο, για την εκτέλεση πολλών έργων, πέραν των ασφαλτοστρώσεων, όπως π.χ. κατασκευή παιδικών σταθμών, αλλά κι αυτές , με ευθύνη της απερχόμενης περιφερειάρχου, παραμένουν επίσης κλειδωμένες στα συρτάρια.
Η κ. Δούρου λέει ψέματα για το Μάτι

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης κατηγορεί τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ότι χρησιμοποιεί την τραγωδία στο Μάτι για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Η ίδια ήταν αυτή που μίλησε, σε συνέντευξη που έδωσε, για γεγονός που «έκατσε» στη βάρδια της, κι όχι ο Γ. Πατούλης. 
  2. Η απερχόμενη περιφερειάρχης οφείλει να μην αποποιείται του θεσμικού της ρόλου και των ευθυνών που αυτός συνεπάγεται. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες αρμοδιότητες όσον αφορά τόσο την ύπαρξη μηχανισμού πολιτικής προστασίας, όσο και την ευθύνη εκκένωσης του πληθυσμού, όταν εκδηλώνονται φυσικές καταστροφές. Και οι ευθύνες αυτές είναι στην Περιφέρεια. Κανείς ποτέ δεν ζήτησε από την κ. Δούρου να «σβήσει» πυρκαγιές. Όμως έχει ευθύνες για την αποτελεσματική ή μη λειτουργία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, που οφείλει να συντονίζει.
  3. Είναι προφανές ότι η κ. Δούρου αποποιείται των ευθυνών της, κάτι που δεν έκανε το βράδυ της τραγωδίας, όταν συμμετείχε ( με ποια θεσμική αρμοδιότητα άραγε;) στην κυβερνητική σύσκεψη παρωδία, όπου προσπάθησαν να αποκρύψουν την ύπαρξη νεκρών για να μην χαλάσουν τη φιέστα.
  4. Το ποιος λοιπόν επιχείρησε να αποκομίσει παραταξιακά οφέλη αποδεικνύεται εύκολα. Είναι η κ. Δούρου που εμφανίστηκε στην περιοχή με πολλές ημέρες καθυστέρηση, ξημερώματα και σε ημέρα που απεργούσαν τα ΜΜΕ, μαζί με το κλιμάκιο της Κυβέρνησης. Δεν είναι ο Γ. Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή από το επόμενο πρωί και στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων, που έδωσαν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της καταστροφής.

Ας μην μιλά λοιπόν για παραπληροφόρηση η κα Δούρου, γιατί στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλούν για σκοινί.

Η κ. Δούρου λέει ψέματα για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Αττικής

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται πως  «η διαχείριση των υγρών αποβλήτων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών».

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι από την μια δεν έχει αρμοδιότητα να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα, αλλά από την άλλη να ισχυρίζεται ότι αξιοποιεί το ΠΕΠ και το ΕΣΠΑ, για να τα χρηματοδοτήσει , παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητά του. Τι ισχύει τελικά;
  2. Αναφέρει ψευδώς ότι χρηματοδοτεί ως Περιφέρεια έργα αποχέτευσης σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι πηγές χρηματοδότησης δεν προέρχονται από πόρους της Περιφέρειας. Τι προσπαθεί να κάνει η κ. Δούρου, να εμφανίσει προεκλογικά  ως δικά της έργα που πληρώνουν άλλοι; Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, η θεωρεί δικά της τα χρήματα π.χ. της ΕΥΔΑΠ, με τα οποία χρηματοδοτείται μέρος των έργων; Τι σχέση έχει το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ;
Η κ. Δούρου δεν μας λέει πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησε

Η απερχόμενη περιφερειάρχης αποφεύγει να μας πει, αν και την έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα:

  1. Πόσες νέες θέσεις απασχόλησης δημιουργήθηκαν τα 4,5 αυτά χρόνια, μέσα από τις πρωτοβουλίες που η  Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας
  2. Πόσες επιχειρήσεις ενισχύθηκαν από πόρους της Περιφέρειας για τον ίδιο σκοπό και αν υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα από τις πρωτοβουλίες αυτές.
  3. Ποιες και πόσες επενδύσεις προσέλκυσε μέχρι σήμερα , μέσα από τη σύσταση του film office στην Περιφέρεια Αττικής.

Δεν θέλουμε να μας ενημερώσει ούτε πόσα χρήματα διέθεσε, ούτε με ποιους φορείς συνεργάστηκε ή υπέγραψε μνημόνια. Θέλουμε να γνωρίζουμε αν τα χρήματα αυτά έπιασαν τόπο. Με απλό, κατανοητό και μετρήσιμο τρόπο. Ορατό, κι όχι αόρατο. 

Η κ. Δούρου δεν λέει την αλήθεια για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης  ισχυρίζεται ότι «υλοποιεί σήμερα ένα τεράστιο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, με ίδιους πόρους (414 έργα, 383 εκατ. ευρώ), χρησιμοποιώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των ταμειακών διαθεσίμων».

Η αλήθεια είναι ότι:

  1. Η κ. Δούρου τον Νοέμβριο του 2018 έφερε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2019, με προϋπολογισμό 2.116.863.681 ευρώ και προτεινόμενες πιστώσεις για την τρέχουσα χρονιά, μόλις 234.641.120 ευρώ, δηλαδή το 12% του προϋπολογισμού.
  2. Η κ. Δούρου οφείλει να μας πει πόσα είναι σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής και από ποιες πηγές θα χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο, «προεκλογικό» της πρόγραμμα.
  3. Οφείλει να μας πει πώς θα καλυφθεί η απόκλιση, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, μεταξύ του αριθμού των εκτελεστέων έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και των διατιθέμενων πιστώσεων.
  4. Το πρόγραμμα που ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2018 έχει τα χρήματα να το υλοποιήσει; Η παραδέχεται ότι μπορεί να υλοποιήσει μόνο όσα έργα έχει ήδη συμβασιοποιήσει; Τα υπόλοιπα τι είναι; Έργα με υποσχετική; Η επιταγές χωρίς αντίκρισμα;

Θέλουμε καθαρές απαντήσεις, κι όχι υπεκφυγές . Όσον αφορά τη διοίκηση Πατούλη, δεν πρόκειται να σταματήσει κανένα χρήσιμο και κρίσιμο έργο που έχει ανάγκη η Αττική και οι πολίτες της. Αυτή η λογική, είναι λογική Δούρου.

Ο Γιώργος Πατούλης στηρίζει με πράξεις τη δημόσια υγεία

Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι «ο Γ. Πατούλης διαφωνεί με τη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων»

Η αλήθεια είναι ότι:

  • Ο Γιώργος Πατούλης υπηρέτησε ως γιατρός τη δημόσια υγεία και γνωρίζει καλύτερα από την κα Δούρου, τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος.
  • Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δημιούργησε πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, χωρίς να έχει στη διάθεση του τα εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας. Υλοποίησε μέσω εθελοντικών κυρίως πρωτοβουλιών προγράμματα προληπτικών εξετάσεων και στήριξε με φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης, χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Αττική και στην ακριτική Ελλάδα.
  • Ως πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  ανέλαβε πρωτοβουλίες με στόχο την  προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.  
  • Ο Γιώργος Πατούλης έχει δημόσια διατυπώσει την άποψη ότι αποτελεί αρμοδιότητα του Κεντρικού Κράτους κι όχι της αυτοδιοίκησης ο τεχνολογικός εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων. Είναι άλλο πράγμα η αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού κι άλλο πράγμα η διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης. 

Ας παραδώσει αλλού μαθήματα στήριξης της δημόσιας υγείας η κ. Δούρου. Κι όχι σε αυτούς που την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και ανθρωπισμό.

Τέλος όσον αφορά το περιβάλλον, θυμίζουμε στην κ. Δούρου ότι:

  1. Για την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως έχει προσωπική ευθύνη.
  2. Ο Γιώργος Πατούλης, στη θητεία του ως προέδρου του ΣΠΑΠ, πέτυχε να μην καεί ούτε ένα δέντρο στην Πεντέλη. Όχι γιατί «δεν έκατσε η στραβή στη βάρδιά του», αλλά επειδή με τους συνεργάτες του δούλεψε με μεθοδικότητα και σοβαρότητα.

Το δίλημμα που τίθεται, λοιπόν, σε αυτές τις Περιφερειακές Εκλογές για την Αττική είναι αν οι πολίτες θα επιλέξουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετεί η παράταξη της κ. Δούρου.

Ή αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet