Γ. Πατούλης: «Παγωμένα» στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής δύο αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: «Παγωμένα» στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής δύο αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι

«“Παγωμένη” στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής η σύναψη των δύο προγραμματικών συμβάσεων για εγκεκριμένα έργα ομβρίων στο Κέντρο και στο Νέο Τέρμα του Δήμου Αμαρουσίου» όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η Περιφέρεια Αττικής με περιφερειάρχη την κ. Δούρου δεν μπορεί ούτε τις απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες να φέρει εις πέρας» τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι «αυτήν την Περιφέρεια θα την αλλάξουμε κάνοντας μια Νέα Αρχή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επί οκτώ μήνες παραμένει «κλειδωμένη» στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής η σύναψη των δύο προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Αμαρουσίου για τα έργα «αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου Αμαρουσίου» (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ)  και «απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Ν. Τέρμα Αμαρουσίου» (προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ).

Και τα δύο έργα έχουν κριθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας από τις 8/6/2018 ότι καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων, μετά τις ώριμες μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου χρηματοδοτούμενες από ίδιους πόρους για επίσπευση των διαδικασιών, αν και ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά και την επικαιροποίηση αυτών από το Δημοτικό Συμβούλιο από τον 7/2018, όπως  ζητήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Δυστυχώς, η κ. Δούρου συνεχίζει να απαξιώνει τους δημότες του Αμαρουσίου και την ποιότητα ζωής τους και, ως οφείλει, δεν πράττει ούτε το αυτονόητο να υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τις περιοχές του Κέντρου και του Νέου Τέρματος και την ένταξη αυτών στα εκτελεστέα έργα.   

Και το ζήτημα της υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, ιδιαίτερα για την περιοχή του Κέντρου, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων με βιοκλιματικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο της οποίας είναι και η ανάπλαση της οδού Αναβρύτων, όπου σύμφωνα με τη μελέτη «αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου» πρόκειται να κατασκευαστεί αγωγός και φρεάτια ομβρίων.

Για τον λόγο αυτό, με σημερινό έγγραφό του (12 Φεβρουαρίου 2019) ο Δήμος Αμαρουσίου ζητεί να επισπευσθεί  άμεσα η σύναψη των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, ώστε να συνδυαστεί η εκτέλεση των εργασιών κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων, αλλά και της ανάπλασης της οδού Αναβρύτων, προκειμένου αφενός να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στην περιοχή διάστημα και αφετέρου να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων και στα δύο έργα.  

Με αφορμή το σχετικό θέμα ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής με περιφερειάρχη την κ. Δούρου δεν μπορεί ούτε τις απλές  γραφειοκρατικές διαδικασίες να φέρει εις πέρας. Είναι μία Περιφέρεια ανίκανη, αδιάφορη, αναποτελεσματική, με μεγαλοστομίες χωρίς ουσία. Δυστυχώς, η Αττική έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από την ανεπάρκεια της κας Δούρου.   

»Κι αυτή την Περιφέρεια θα την αλλάξουμε κάνοντας μια Νέα Αρχή, με σεβασμό στα χρήματα των πολιτών και με όχημα τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, την εμπειρία και τη γνώση μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet