Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε στενά με τον ελληνισμό της διασποράς
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε στενά με τον ελληνισμό της διασποράς

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη είχε συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ομογένεια, την εκπαίδευση, τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των πολιτών από τις προξενικές αρχές και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο Κ. Κούτρας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι ο κ. Πατούλης «είναι στην πρώτη γραμμή συνεργασίας με την ελληνική ομογένεια». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από όποια θέση και αν βρίσκεται ο κ. Πατούλης «διαχρονικά αποτελεί έναν ισχυρό σύνδεσμο με τους αιρετούς της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης και την επιστημονική κοινότητα».

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από την πλευρά του διατύπωσε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του δρ. Κούτρα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα από τη διαχρονική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μπορούν και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αναπτυξιακών δυναμικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελληνικής Τοπικής αυτοδιοίκησης σε διεθνές επίπεδο». «Συνεργαζόμαστε στενά με τον ελληνισμό της διασποράς ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μας στα πέρατα της γης», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο προξενείο είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον Έλληνα πρόξενο στη μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες και έργα τέχνης από την ιστορία της πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet