Γ. Πατούλης: Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη κ. Σγουρέ
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη κ. Σγουρέ

«Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη κ. Σγουρέ» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, απαντώντας σε ανακοίνωση του τ. περιφερειάρχη και νυν υποψηφίου Γιάννη Σγουρού στην οποία κατηγόρησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ότι «12 χρόνια δεν έφτιαξε ούτε ένα πράσινο σημείο στον Δήμο του».

Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική, απαντά τα εξής:

Είναι εμφανής η αγωνία και προσπάθεια του αποτυχημένου πρώην νομάρχη Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού να βγει από το «κάδρο» που βρίσκεται μαζί με την κ. Δούρου.

Στο «κάδρο» αυτών που, αν και είχαν την ευθύνη και αρμοδιότητα, απέτυχαν να δώσουν μόνιμη, οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά ωφέλιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει η αυτοδιοικητική παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική σχετικά με την υπόθεση του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, δεν αναφέρει ουσιαστικά τίποτα επί της ουσίας. Αντίθετα:

· Επιχειρεί έναν απολογισμό του δήθεν «έργου» του, ξεχνώντας ότι για το «έργο» αυτό κρίθηκε το 2014 ως αποτυχημένος και καταψηφίστηκε από τους πολίτες της Αττικής. Κι έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι σήμερα περιφερειάρχης Αττικής είναι η κ. Δούρου.

· Αναφέρεται υποτιμητικά στο πρόσωπο του δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, υποτιμώντας ταυτόχρονα τους πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου, που τον εκλέγουν επί τρεις συνεχείς θητείες δήμαρχο, με συντριπτικά ποσοστά κι από την πρώτη μάλιστα Κυριακή στις εκλογές του 2010 και 2014.

· Είναι τέτοια η παραφροσύνη που του προκαλεί η συν-ευθύνη του, όσον αφορά το πρόβλημα των σκουπιδιών, που έφτασε στο σημείο να ταυτίζεται με την κ. Δούρου, για να αντιμετωπίσει τα όσα του καταλογίζει ο Γ. Πατούλης. Χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με την απερχόμενη περιφερειάρχη, για να συκοφαντήσει και να υποτιμήσει το σημαντικό έργο του δημάρχου Αμαρουσίου στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου. Επειδή προφανώς μέσα στον πανικό του δεν πρόλαβε να διαβάσει την τεκμηριωμένη απάντηση που έχει ήδη δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στις 12 Δεκεμβρίου 2018, την οποία επισυνάπτουμε (η απάντηση).

· Είναι τόσο απληροφόρητος που κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου ότι δήθεν «στα 12 χρόνια δεν έφτιαξε στον Δήμο του ούτε ένα πράσινο σημείο», ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το αναγκαίο ΦΕΚ για τις χρήσεις γης των «πράσινων σημείων» βγήκε στο τέλος του Ιουνίου του 2018. Πώς να δημιουργηθούν κ. Σγουρέ πράσινα σημεία χωρίς χρήσεις γης; Τόσο άσχετος πια;

· Προκαλεί, επίσης, την κοινή λογική να μιλά για «καραμπόλες» ένας άνθρωπος που στήριξε αποκλειστικά και μόνον «στο κόμμα» όλη του την πολιτική και αυτοδιοικητική διαδρομή. Ο κ. Σγουρός δεν είχε και δεν έχει να επιδείξει, πέραν της κομματικής του ταυτότητας, ούτε επιστημονική, ούτε επαγγελματική πορεία. Γι΄ αυτό αντιλαμβάνεται «τα πράγματα» και συμπεριφέρεται ως προϊόν του κομματικού σωλήνα. Επειδή λειτουργούσε ως κομματικός υπάλληλος, κι όχι ως νομάρχης Αθηνών, δεν έβγαλε «κιχ» το 2003 στην τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, η οποία χωροθέτησε τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

· Τέλος, στο περιεχόμενο της ανακοίνωσής του αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η «ναπολεόντεια» αντίληψη που τον χαρακτήριζε  ως περιφερειάρχη και νομάρχη ότι για όλα φταίνε οι δήμαρχοι. Αυτό είναι ένα ακόμη κοινό που έχει με την κ. Δούρου, κάνουν τις ευθύνες τους «μπαλάκι» στουςδημάρχους   

Ο κ. Σγουρός, αντί να προκαλεί τη νοημοσύνη μας, οφείλει να ζητήσει έστω και καθυστερημένα, μια συγγνώμη από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet