Γ. Πατούλης: Χρέος μας η ανάδειξη του brand name «Ιπποκράτης»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Χρέος μας η ανάδειξη του brand name «Ιπποκράτης»

Την αξία της διεξαγωγής επιστημονικών φόρουμ διεθνούς ενδιαφέροντος για τη Διάδοση του Ιπποκρατείου Πνεύματος και την παράλληλη αναβίωση του Όρκου του Ιπποκράτη σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Γιατρών και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττική Γιώργος Πατούλης στο 15ο Συμπόσιο για την «Ιατρική φροντίδα του ασθενούς από τη χρήση των βοτάνων και τη θεραπευτική του Ιπποκράτη στη σύγχρονη φαρμακευτική αγωγή».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η θεματολογία τέτοιου είδους επιστημονικών συνεδρίων που φωτίζουν την γνώση της μοναδικής Ιατρικής Ιστορικής μας κληρονομιάς, ενδιαφέρουν εκτός από την Ιατρική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τους διεθνείς ταξιδιώτες Υγείας, και αποτελούν εφαλτήριο για την πραγματοποίηση του εθνικού στόχου, να κερδίσει πρωταγωνιστική θέση η Ελλάδα ως προορισμός στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με την παράλληλη ενδυνάμωση του θεματικού Συνεδριακού Τουρισμού» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε:

«Παραμένει κυρίαρχο όραμά μας, τη γνώση για τις αρχαίες ρίζες της Ιατρικής, να την προσφέρουμε στον ταξιδιώτη του κόσμου, στους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς  της διεθνούς κοινότητας, τους σημερινούς φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων, βήματα τα οποία έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε ξεκινώντας από την Κω».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, πρόεδρος του παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών (GGDI) και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, (International Health Tourism Center) εξήγησε ότι επ΄ ευκαιρία του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που διεξήχθη το Ιούνιο στην Κω, «ξεκινώντας από τη γενέτειρα της Ιατρικής Γνώσης, καταφέραμε να ανοίξουμε φέτος την αυλαία και εκπέμψαμε Παγκόσμιο μήνυμα, με την αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη από προέδρους Ιατρικών Συλλόγων του κόσμου και διακεκριμένους επιστήμονες.

«Συνεχίζω να επικαλούμαι το ισχυρό brand name του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, επιμένοντας ότι αποτελεί ιστορική ευθύνη του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και εκπροσώπους του επιχειρείν να εργαστούμε όλοι μαζί με στόχο να αξιοποιηθεί η σημαντική, για όλη την ανθρωπότητα, επιστημονική παρακαταθήκη των προγόνων μας», επεσήμανε ο Γιώργος Πατούλης,

O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δεσμεύθηκε να παράσχει την υποστήριξή του από όποιο θεσμικό ρόλο στους επιστημονικούς φορείς που προάγουν την Ιπποκράτεια Γνώση και στην Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος, με αρωγό τον ΙΣΑ, αλλά και την παράλληλη υποστήριξη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών το οποίο, όπως είπε έχει δημιουργηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διάδοσης του Ιπποκρατείου Πνεύματος, Ν. Ζηρογιάννης, ο  διευθυντής της Κλινικής Γένεσις Αθηνών, Κ. Πάντος, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λούρου, Aθ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, Στ. Γερουλάνος, ο πρόεδρος Ομοτίμων Καθηγητών, Δ. Κόκκινος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος, η κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ, Χ. Σπηλιοπούλου και οι καθηγητές Γ. Δαϊκος και Ι. Υφαντόπουλος και Ευγένιος Κουμαντάκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet