Γ. Σγουρός: Έκθετη πολιτικά και ηθικά η διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Έκθετη πολιτικά και ηθικά η διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό

«Έκθετη πολιτικά και ηθικά η διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό» τονίζει ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής «κατόπιν εορτής».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κ. Σγουρού σημειώνεται:

Εκτεθειμένη πολλαπλά, τόσο ηθικά, όσο και πολιτικά βρέθηκε για ακόμη μία φορά η Ρένα Δούρου που με τις πράξεις και τις παραλείψεις της απεμπόλησε ακόμη και το ελάχιστο δικαίωμα της Περιφέρειας Αττικής να διατυπώσει τη γνώμη της για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Αν και προεκλογικά είχε πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά της αξιοποίησης του χώρου χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις αφού έκανε λόγο για «οικονομικό σκάνδαλο», «περιβαλλοντικό έγκλημα», «πολεοδομικό τερατούργημα» έφερε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού παρήλθε η προθεσμία για διαβούλευση και ενώ ήδη το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έγκριση.

Η ΣΜΠΕ είχε σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής στις 20/7/2017 και έπρεπε να διατυπώσει τη γνώμη της εντός 35 ημερών, πράγμα που δεν έπραξε αφού έκτοτε παρήλθαν πάνω από έξι μήνες.

Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε αρνητικά επί της ΣΜΠΕ, ενώ γνωρίζει ότι η γνώμη της πλέον δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, ούτε και βαρύτητα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι: «Η υπόθεση του Ελληνικού αποτελεί μία μικρογραφία του κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς της σημερινής διοίκησης που θα πρέπει να διδάσκεται στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για το “ξεπούλημα” του Ελληνικού σήμερα με τους τραγικούς χειρισμούς τους, απεμπόλησαν το ελάχιστο δικαίωμα η Περιφέρεια Αττικής να διατυπώσει την άποψή της επί της ΣΜΠΕ. Είναι πλέον φανερό πως ανάμεσα στην υποτέλεια στο κόμμα και στην αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, που επιτάσσει το Σύνταγμά μας, διάλεξαν το πρώτο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet