Γ. Σγουρός: Έχω περάσει διά πυρός και σιδήρου, όμως ήμουν πάντα παρών
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Έχω περάσει διά πυρός και σιδήρου, όμως ήμουν πάντα παρών

Στην εκπομπή του Γ. Λοβέρδου, «Ραντεβού με την Επικαιρότητα», στον Blue Sky φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής ανέφερε:

Για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας:

«Η μαγική λέξη είναι η πρόληψη. Αντί της πρόληψης βλέπουμε να υπάρχει διασπορά της ευθύνης με τη συναρμοδιότητα να απλώνεται σε ένα πλήθος φορέων με αποτέλεσμα να “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, όπως λέει και ο λαός μας».

Για τη διαχείριση μιας κρίσης:

«Όλα αυτά τα χρόνια ως νομάρχης Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής έχω περάσει δια πυρός και σιδήρου, όμως ήμουν πάντα παρών. Δεν παρίστανα τον πυροσβέστη, τον λιμενικό και ούτω καθεξής, όμως πρέπει ο υπεύθυνος να έχει φυσική παρουσία την ώρα της κρίσης για να σχηματίζει ίδια αντίληψη των πραγμάτων».

Για τα απορρίμματα:

«Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, διότι έγιναν τραγικά λάθη. Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί που είχαν δημοπρατηθεί και όχι μόνο χάθηκαν 400 εκ. € από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της Αττικής με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον και σύμφωνους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Και όλα αυτά επειδή η σημερινή διοίκηση ήταν αντίθετη στα ΣΔΙΤ τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον χρησιμοποιεί αβέρτα».

Για τις χωροθετήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων:

«Η διαφορά μας είναι ότι η απερχόμενη διοίκηση ξεσήκωσε με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους κατοίκους σε Φυλή και Γραμματικό και τώρα δεν μπορεί να τις μαζέψει. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Αντίθετα εμείς παραλάβαμε το πρόβλημα της Κερατέας στην ακμή του και μια περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και δώσαμε λύση μέσα από διάλογο με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Θέλω να διευκρινίσω, επειδή υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές, ότι εμείς δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια της Κερατέας, καθώς τότε ήμουν ακόμη νομάρχης Αθηνών».

Για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι κυβερνήσεις:

«Οι κυβερνήσεις να μην σκέφτονται πόσο χρόνο θα κυβερνούν, αλλά πώς θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα στην πατρίδα μας. Εάν λειτουργούσαν με αυτή τη νοοτροπία όλα θα ήταν πολύ καλύτερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet