Γ. Σγουρός: Βραδυφλεγής βόμβα ο ΧΥΤΑ Φυλής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Βραδυφλεγής βόμβα ο ΧΥΤΑ Φυλής

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, τις απογευματινές ώρες, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα ακάλυπτα απορρίμματα του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα η ήδη επιβαρυμένη από τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης περιοχή της Δυτικής Αττικής να υποστεί νέα σοβαρή περιβαλλοντική ζημία.

Ο τέως περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε σχετικά με το συμβάν ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής αποτελεί «βραδυφλεγή υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα λόγω χιλιάδων τόνων ακάλυπτων απορριμμάτων» και σημείωσε ότι η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου πρέπει να απαντήσει άμεσα για το σχέδιό της αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σγουρού:

Πριν από έναν περίπου χρόνο παραδώσαμε στη νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έναν ΧΥΤΑ σε άψογη λειτουργικά και περιβαλλοντικά κατάσταση, παρά τα γνωστά προβλήματα που μαστίζουν διαχρονικά τη λειτουργία του.

Μέσα σε λίγους μήνες η διοίκηση της κας Δούρου κατάφερε – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να μετατρέψει τον χώρο υγειονομικής ταφής σε βραδυφλεγή υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα, λόγω των χιλιάδων τόνων ακάλυπτων απορριμμάτων.

Αναρωτιόμαστε, αυτή είναι η νέα αντίληψη που πρεσβεύει η κα Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων;

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί τη δέσμευσή της προς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής περί απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ;

Και πώς θα καταφέρει να υλοποιήσει και να εφαρμόσει έναν νέο, πιο απαιτητικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όταν σήμερα δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν μόλις ΧΥΤΑ;

Τα ψέματα λοιπόν και οι δικαιολογίες για την κα Δούρου τέλειωσαν.

Πρέπει να μας πει ξεκάθαρα ποιος είναι ο σχεδιασμός για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Πρέπει να μας απαντήσει πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και πότε θα μετεγκατασταθούν οι λειτουργούσες εκεί μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και σε ποιο μέρος φυσικά.

Η λειτουργία στον «αυτόματο πιλότο» πολύ σύντομα θα οδηγήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου σε καταστάσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες και μη αναστρέψιμες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet