Γ. Σγουρός: Δεν λογοδοτούμε σε κανένα κόμμα
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Δεν λογοδοτούμε σε κανένα κόμμα

Να στηρίξουν την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής που έχει, όπως είπε, εχέγγυα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας ότι μπορεί να λύσει προβλήματα, κάλεσε τους πολίτες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο Γ. Σγουρός απάντησε για:

Ποιο λόγο καλεί τους πολίτες της Αττικής να τον επιλέξουν:

Πρώτον διότι τα δείγματα γραφής μας είναι γνωστά. Το έργο μας είναι καταξιωμένο, το ξέρουν όλοι και το έχουν αναγνωρίσει όλοι δημόσια, φίλοι και αντίπαλοι. Δεν είμαστε ούτε τυχαίοι ούτε περαστικοί από τον θεσμό. Στηρίζοντας επομένως την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής υπάρχει το εχέγγυο της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας. Οι πολίτες είναι σίγουροι ότι δεν θα βαδίσουν σε αχαρτογράφητα νερά. Δεύτερον διότι έχουμε σχηματίσει μία πολύ δυνατή ομάδα υποψηφίων και συνεργατών που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όμως κανείς δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα. Είναι κάτι που το έχω ξεκόψει εξ αρχής σε όσους δήλωσαν ενδιαφέρον συμπόρευσης σε αυτόν τον αγώνα: Τα κόμματα θα μείνουν έξω από την πόρτα της παράταξής μας.

Αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει τη μάχη:

Η μάχη που δίνω, μόνος, απέναντι στους δύο βασικούς ανθυποψηφίους μου δεν είναι μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά κυρίως για να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Τόσο ο κ. Πατούλης όσο και η κ. Δούρου είναι οι κλασικές κομματικές φιγούρες των οποίων η υποψηφιότητα είναι ευκαιριακή, αφού εξαρτάται από τις εντολές του κόμματος. Τη στήριξη αυτή την ξεπληρώνουν μετεκλογικά με τη στάση τους, «ποιώντας τη νήσσαν», εάν η κυβέρνηση είναι φίλα διακείμενη, ή «πετώντας πέτρες από τα κεραμίδια» εάν ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Εάν θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, αυτού του είδους η πολιτική πρέπει να εκλείψει. Δεν ωφελεί σε τίποτα. Η αυτοδιοίκηση είναι για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όχι των κομμάτων. Ελπίζω ότι οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει τη διαφορά όσων τους δουλεύουν και όσων δουλεύουν για αυτούς και για τον λόγο αυτό θα μας αναδείξουν και πάλι πρώτη δύναμη στην Αττική.

Για το βίντεο της Ρένας Δούρου για το Μάτι, εάν ήταν μια λάθος κίνηση εκ μέρους της:

Οι πολίτες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς και η κ. Δούρου όπως και η κυβέρνηση απέτυχαν να τους προστατεύσουν, τόσο στο Μάτι όσο και στη Μάνδρα. Χρέος δικό μας είναι να μεριμνήσουμε ώστε τέτοιες ανείπωτες τραγωδίες να μην ξανασυμβούν ποτέ ξανά σε κανένα σημείο στην Αττική και στη χώρα μας γενικότερα. Από κει και πέρα σε ό,τι αφορά το βίντεο που γύρισε, αναζητώ να βρω έναν λόγο για τον οποίο έκανε αυτό το σποτ η κ. Δούρου και αδυνατώ. Νομίζω ότι αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς ασύμμετρων δηλώσεων και ενεργειών που δείχνουν ότι έχει χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία και πρέπει να την τιμωρήσουν παραδειγματικά στην κάλπη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet