Γ. Σγουρός: Ευθύνη και της Περιφέρειας η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Ευθύνη και της Περιφέρειας η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως με τη διαμονή προσφύγων ο τέως περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τονίζει ότι κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής αποδείχτηκαν «ανεπαρκείς» στο ζήτημα αυτό και καλεί την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να «πάψει να πετά δεξιά και αριστερά το μπαλάκι των ευθυνών».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Σγουρού:

Όσο αποτελεί ντροπή η μετατροπή ενός ιστορικού χώρου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, σε καταυλισμό προσφύγων, άλλο τόσο προκαλεί αποτροπιασμό η εγκατάλειψη αυτών των ανθρώπων στο έλεος του Θεού.

Δυστυχώς Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής αποδείχθηκαν για ακόμη γαλαντόμοι στα λόγια και ανεπαρκείς στις πράξεις.

Είναι προφανές ότι αυτός δεν είναι ούτε ο κατάλληλος τρόπος, ούτε ο κατάλληλος χώρος για να υποδέχεται κανείς πρόσφυγες.

Καλούμε την κα Δούρου που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Πεδίου του Άρεως να πάψει να πετά δεξιά και αριστερά το μπαλάκι των ευθυνών.

Την καλούμε να συνεννοηθεί επιτέλους με τα συναρμόδια υπουργεία και να μεριμνήσει ώστε να δοθεί λύση με τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων μέσα σε συνθήκες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Το ΄χω πει στο παρελθόν και θα το επαναλάβω. Η αρμοδιότητα για τη λειτουργία του Πεδίου του Άρεως πρέπει να μεταφερθεί στον Δήμο της Αθήνας που έχει το προσωπικό και τα μέσα ώστε να το συντηρεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet