Γ. Σγουρός: Η αποτελεσματική διοίκηση μηδενίζει χρέη, δεν κάνει απευθείας αναθέσεις
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η αποτελεσματική διοίκηση μηδενίζει χρέη, δεν κάνει απευθείας αναθέσεις

Σε καταγγελίες της διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) περί μη χρήσης καινούργιων συμπιεστικών μηχανημάτων από την προηγούμενη διοίκηση (Μηχανήματα σε αχρηστία από το 2010 καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ) ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Σγουρός απαντά ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Συνδέσμου, και όχι οι διοικήσεις, κρίνουν ποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται και ποια όχι.

Στις κατηγορίες της νυν διοίκησης της προέδρου του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για αναποτελεσματική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης ο κ. Σγουρός απαντά ότι ορθολογική και αποτελεσματική διοίκηση είναι εκείνη που «μηδενίζει χρέη εκατομμυρίων ευρώ σε ενάμιση χρόνο» και όχι εκείνη που «ψηφίζει απευθείας αναθέσεις και “φουσκωμένες” μελέτες». Παράλληλα, κατηγορεί τη νυν διοίκηση για σκοπιμότητα, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν η σκοπιμότητα μπαίνει από την πόρτα, η λογική βγαίνει από το παράθυρο

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ θα χαρακτηριζόταν ως εμπαθής, εάν δεν ξεπερνούσε τα όρια της γελοιότητας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως επιβεβαιώνει πως όταν η σκοπιμότητα μπαίνει από την πόρτα, η λογική βγαίνει από το παράθυρο.

Διότι το ποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται στις εργασίες της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και πόσο, κρίνεται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και όχι από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Επειδή όμως στην ανακοίνωση γίνεται λόγος περί αποτελεσματικότητας και ορθολογικής χρήσης του δημοσίου χρήματος πρέπει να απαντήσουμε τα εξής:

Αποτελεσματική και ορθολογική είναι η διοίκηση εκείνη που μηδενίζει χρέη εκατομμυρίων ευρώ σε ενάμιση χρόνο και όχι εκείνη που ψηφίζει απευθείας αναθέσεις, «φουσκωμένες» μελέτες παροχής υπηρεσιών και πρωτόκολλα βλάβης.

Αποτελεσματική και ορθολογική είναι η διοίκηση εκείνη που σέβεται το περιβάλλον και τις γειτνιάζουσες με τον ΧΥΤΑ Φυλής περιοχές και όχι εκείνη που τον έχει μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι και μόνιμη υγειονομική βόμβα.

Αποτελεσματική και ορθολογική είναι η διοίκηση εκείνη που τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν τις μετατρέπει με την πρώτη ευκαιρία σε κουρελόχαρτο.

Κλείνοντας και ένα ερώτημα προς τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ που απ΄ ό,τι φαίνεται δεν σκίζει στα μαθηματικά: Όταν στη συνεδρίαση ενός οργάνου παρίστανται δύο τακτικά μέλη επί συνόλου επτά, υπάρχει απαρτία, ναι ή όχι;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet