Γ. Σγουρός: Η Αττική δεν χρειάζεται άλλους μαθητευόμενους μάγους
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Αττική δεν χρειάζεται άλλους μαθητευόμενους μάγους

«Η Αττική δεν χρειάζεται άλλους μαθητευόμενους μάγους» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

Ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι «η Αττική χρειάζεται όραμα και σχέδιο σε βάθος χρόνου, ολιστική προσέγγιση και μία ηγεσία που να έχει να επιδείξει μετρήσιμο έργο, διάρκεια και συνέπεια στον θεσμό».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι «οι ανθυποψήφιοί του έχουν μετρηθεί και έχουν βρεθεί ελλιπείς, αφού η μεν Ρ. Δούρου απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην Περιφέρεια την 5ετία που πέρασε, ο δε κ. Γ. Πατούλης δεν κατάφερε επί 12ετία δήμαρχος στο Μαρούσι να λύσει βασικά προβλήματα στον Δήμο του, επομένως δεν διαθέτει κανένα εχέγγυο ότι θα λύσει προβλήματα σε μεγαλύτερη κλίμακα όπως είναι αυτά της Περιφέρειας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για την Αττική του 2020-2030 τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο που βάζει τέλος στον ερασιτεχνισμό, στον κομματισμό και στην ευνοιοκρατία και περιλαμβάνει τρία καινοτόμα χαρακτηριστικά».

Για το σχέδιό του για την Αττική σημείωσε, επίσης: «Πρώτον αποτελεί ένα σχέδιο, όχι για την επόμενη 4ετία, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, αλλά για την επόμενη 10ετία. Δεύτερον, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με ολιστική προσέγγιση, διότι ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες, η Αττική είναι μία. Τρίτον, διεκδικεί τη διοικητική και θεσμική ολοκλήρωση της αιρετής Περιφέρειας μέσω της ανακατανομής ρόλων και αρμοδιοτήτων ώστε το κεντρικό κράτος να εξελιχθεί σε ένα κράτος – στρατηγείο, δίνοντας χώρο στις αιρετές περιφέρειες και στους δήμους που διαθέτουν ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως συμβαίνει με όλες τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet