Γ. Σγουρός: Η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη

«Το ελληνικό κράτος κανονικά πρέπει να στηθεί από την αρχή, ξεκινώντας από τους Δήμους και τις Περιφέρειες» ανέφερε μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Γιατί όπως είπε, «η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη». Μάλιστα υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο των Περιφερειών, που «καλούνται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μέσω των έργων που εκτελούν και των υπηρεσιών που παρέχουν».

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Γιάννης Σγουρός «κάποιοι έχουν κάνει λάθος στον ρόλο που τους ανατέθηκε από τους πολίτες και σήμερα η Περιφέρεια Αττικής φαντάζει απαξιωμένη στα μάτια τους, ειδικά μετά τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα. Τραγωδίες για τις οποίες η κ. Δούρου έχει πολιτικές ευθύνες, καθώς ήταν απούσα σε όλες τις περιπτώσεις».

Η κατάσταση αυτή μπορεί να διορθωθεί, τόνισε ο κ. Γιάννης Σγουρός «αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, που να υπηρετήσουν το αξίωμα. Πού πρέπει να  είναι αποτελεσματικοί, να διαθέτουν εμπειρία, να έχουν όραμα, να είναι έντιμοι και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γνωρίζουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Σας θυμίζω, συνέχισε ο Γιάννης Σγουρός, «πως πέντε χρόνια πριν, ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. είχε πει πως η Περιφέρεια Αττικής, είναι μια από τις καλύτερες Περιφέρειες της Ευρώπης. Η Αυτοδιοίκηση για να λειτουργήσει, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη, πρέπει να μείνει μακριά από τα κόμματα. Κάτι που προσωπικά τήρησα με ευλάβεια, τα χρόνια που ήμουν Περιφερειάρχης Αττικής».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λέγοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και με δυσκολία γίνεται από εδώ και πέρα η ταφή των απορριμμάτων στη Φυλή. Είναι εγκληματική η ευθύνη της διοίκησης Δούρου, η οποία κατάργησε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που υπήρχε και άφησε να χαθεί η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ύψους 200 εκατομμυρίων. Τώρα πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τον επόμενο περιφερειάρχη, για να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet