Γ. Σγουρός: Η Δούρου δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Δούρου δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον

«Η Δούρου δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά το χθεσινό τηλεοπτικό debate μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων περιφερειαρχών για την Αττική.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του κ. Γ. Σγουρού, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, επισημαίνει:

Γ. Σγουρός από το debate στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ: Η Δούρου δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον

Το γεγονός ότι η περιφερειάρχης Αττικής δεν έχει καταλάβει τίποτα μετά τις ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα επιβεβαιώθηκε μετά το χθεσινό debate ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής που έγινε στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ.

Καλεσμένοι της Νίκης Λυμπεράκη και του Βασίλη Χιώτη ήταν οι Γ. Σγουρός, Ρ. Δούρου, Γ. Πατούλης, Γ. Πρωτούλης.

Σε ό,τι αφορά στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι συναντήθηκε η ανικανότητα, αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και δεν υπήρχε συντονισμός. Η Περιφέρεια ήταν μέρος αυτής της ανοργανωσιάς, με την ευθύνη να βαρύνει την περιφερειάρχη, που απόντος του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη έπρεπε να ήταν παρούσα την ώρα της κρίσης και όχι κρυμμένη, αφήνοντας την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, που τελικά σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα δεν είχε καμία ευθύνη.

Σε ό,τι αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία σημείωσε ότι είναι γνωστή η άναρχη ανάπτυξη της Αττικής τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι «όταν βρέχει θα πρέπει να πνιγόμαστε και όταν πιάνει φωτιά να καιγόμαστε». Πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία και διευθέτηση των ρεμάτων που αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή πλημμυρικού κινδύνου.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων ο Γ. Σγουρός επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Ρ. Δούρου, αφού ακύρωσε κάθε πρόοδο που είχε σημειωθεί και εγκλώβισε την Αττική στις εμμονές της.

Τόνισε ότι χάθηκαν 5 πολύτιμα χρόνια, αφού δεν έγινε κανένα έργο για την ανακύκλωση την ίδια ώρα που ο μοναδικός διαθέσιμος χώρος ταφής εξαντλείται χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Επεσήμανε ότι οι κάτοικοι σε Γραμματικό και Φυλή είναι πυρ και μανία μαζί της επειδή άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Είπε ότι πρέπει να γίνει άμεση επαναξιολόγηση του σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων, ενώ για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τόνισε ότι αν και αποτελούν χρηματοδοτικό σχήμα που χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση, δεν είναι πανάκεια.

Από την κριτική του Γ. Σγουρού δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Πατούλης από τον οποίο ζήτησε απαντήσεις σχετικά με τα πεπραγμένα του στον Δήμο, και συγκεκριμένα σχετικά με τα δάνεια του Δήμου Αμαρουσίου, την ομηρία συμβασιούχων εργαζομένων και την οικονομική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις. Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Γ. Πατούλη που βολεύτηκε και αυτός όλα τα χρόνια με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Φυλή, στην οποία έχει στείλει περίπου 500 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών από τον Δήμο του, με τα αποτελέσματα που έχει να παρουσιάσει για την ανακύκλωση να είναι σχεδόν μηδαμινά.

Τέλος ερωτηθείς αναφορικά με το πώς θα μπορέσει να διοικηθεί ορθά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν συγκλίσεις βάσει προγραμματικών συμφωνιών.

Δυστυχώς, όπως τόνισε, η Ρ. Δούρου δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον για να διαπιστωθούν τα περιθώρια συγκλίσεων παρά μόνο κάνει απολογισμό και την επέκρινε διότι ενώ εμφανίζεται ως υπέρμαχος της απλής αναλογικής στην πράξη δεν επεδίωξε τη συναίνεση και τη συνεργασία στην 5ετή θητεία της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet