Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου ανακυκλώνει διακηρύξεις αντί να παράγει έργο
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου ανακυκλώνει διακηρύξεις αντί να παράγει έργο

Για «ανακύκλωση διακηρύξεων» σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαχείρισης απορριμάτων κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η παράταξη του τέως περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, Αττική μόνο με Έργο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Χθες οι δήμοι, οι πολίτες και οι φορείς της Αττικής έγιναν, για ακόμη μία φορά, μάρτυρες μίας αποτυχημένης θεατρικής παράστασης εκ μέρους της κας Δούρου που προτίμησε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να ανακυκλώσει τις ίδιες, κενές διακηρύξεις, αντί ουσιαστικών λύσεων και προτάσεων.  

Δυστυχώς:

  1. Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για τις χωροθετήσεις.
  2. Εκ μέρους του αναπληρωτού υπουργού Περιβάλλοντος αναφέρθηκε το γνωστό εξασφαλισμένο ποσό χρηματοδότησης για τα έργα στην Αττική ύψους 150 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, έναντι των 400 εκατ. ευρώ που κατ’ ελάχιστον απαιτούνται για τον ημιτελή σχεδιασμό για την Αττική.
  3. Ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών ότι χωρίς χωροθετήσεις και εγκρίσεις περιβαλλοντικών έργων ουδεμία χρηματοδότηση είναι δυνατή.
  4. Το θέμα του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής, που αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση της κας Δούρου, ετέθη στις καλένδες, κατηγορώντας όσους ισχυρίζονται το κλείσιμό της ότι υπονομεύουν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Εδώ και τρία χρόνια η κα Δούρου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε ένα νέο έργο δεν ξεκίνησε, ούτε ένας νέος διαγωνισμός δεν δημοπρατήθηκε. Κανείς δεν την εμπόδισε. Αντίθετα, πέρσι οι ποσότητες των απορριμμάτων που θάβονται -για πρώτη φορά μέσα στην κρίση- αυξήθηκαν. Και αντί κλεισίματος του ΧΥΤΑ στη Φυλή, γίνονται ήδη διεργασίες, ώστε να αυξηθεί ο χρόνος αντοχής του. Μάταια, λοιπόν, η κα Δούρου αναζητά, μέσω ημερίδων, συνυπεύθυνους στα ψέματα και στις αδιέξοδες επιλογές της για το επερχόμενο μπάχαλο.

»Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet