Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου δεν άλλαξε τον τόπο, μας άλλαξε τα φώτα
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Ρ. Δούρου δεν άλλαξε τον τόπο, μας άλλαξε τα φώτα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky με τη Λίνα Κλείτου φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής μίλησε για:

Τις ευθύνες Δούρου στη διαχείριση κρίσεων:

Όποιος έχει θέσεις διοίκησης έχει και ευθύνες. Η Περιφερειάρχης έπρεπε να είναι εκεί, επί τόπου, στη Μάνδρα και στο Μάτι για τη διαχείριση της κρίσης και όχι εξαφανισμένη. Δεν μπορεί να μεταθέτει διαρκώς τις ευθύνες, στο κακό μας το ριζικό και στις παθογένειες δεκαετιών. Δυστυχώς έτσι δομήθηκε η Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Δεν το ήξερε όταν ανέλαβε; Ή μήπως εμείς διοικούσαμε υπό άλλες συνθήκες; Είχε πει θα αλλάξει την Περιφέρεια. Δεν άλλαξε τον τόπο, μας άλλαξε τα φώτα.

Για τον ρόλο της Περιφέρειας και τη σχέση με την κεντρική διοίκηση:

Ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι αναπτυξιακός. Και αντί η εκάστοτε κυβέρνηση να ενισχύει τον θεσμό της Περιφέρειας δεν το κάνει. Στην Ευρώπη γίνεται ακριβώς το αντίθετο».

Για τον κατακερματισμό των ευθυνών:

Έχω πει πολλές φορές ότι άμα δεν θες να γίνει τίποτα σε μια χώρα, δίνεις τη συναρμοδιότητα της ευθύνης σε πολλούς φορείς. Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα όπου για ένα θέμα εμπλέκονται πολλοί φορείς, με αποτέλεσμα και έργο να μην γίνεται και να μην είναι εύκολη η απόδοση της ευθύνης. Όσοι νομοθετούν έχουν ευθύνη γι’ αυτό το νομοθετικό χάος. Ο λαός μας λέει «Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet