Γ. Σγουρός: Μεγάλο το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Μεγάλο το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Αττικής

Να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που πλέον δεν υπάρχει από τους πολίτες στον θεσμό της Περιφέρειας, «λόγω της αποτυχημένης πέρα ως πέρα θητείας της Ρ. Δούρου», θέτει ως βασικό στόχο του ο Γιάννης Σγουρός, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απάντησε μεταξύ άλλων για τα εξής:

Για ποιον λόγο επιστρέφει…

«Για να αποδείξουμε και πάλι ότι η Περιφέρεια Αττικής, στα σωστά χέρια, μπορεί να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και θεσμό στον οποίο οι πολίτες μπορούν να στηριχτούν. Για να επαναφέρω στην Περιφέρεια Αττικής τη σιγουριά που προσδίδει η εμπειρία, την εμπιστοσύνη που είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης σχέσης που έχω χτίσει με τους πολίτες, την αποτελεσματικότητα που είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και της γνώσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αττική μας». 

Τη θητεία της Ρ. Δούρου…

Απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε, με αποτέλεσμα να αφήνει στους πολίτες έλλειμμα εμπιστοσύνης και στον επόμενο, βουνό δυσεπίλυτων προβλημάτων. Προσωπικά είχα προειδοποιήσει την κ. Δούρου από την πρώτη μέρα. Δύο καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη. Ή θα είσαι ανώτατο κομματικό στέλεχος ή θα είσαι περιφερειάρχης. Ειδικά σε μια τόσο μεγάλη Περιφέρεια όπως η Αττική, που προκύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες ευθύνες. Δεν με άκουσε και τα αποτελέσματα τα είδατε.

Για τον Γ. Πατούλη…

Η Περιφέρεια Αττικής θέλει ανθρώπους με γνώση, έτοιμους να δουλέψουν από την πρώτη μέρα σκληρά και όχι άλλες υποσχέσεις του τύπου ότι θα γίνει η Αττική Μανχάταν μέσα σε μια μέρα. Αναρωτιέμαι: Μπορεί κάποιος να λύσει το αντιπλημμυρικό πρόβλημα στην Αττική των 70 ρεμάτων, όταν δεν κατάφερε να διευθετήσει το ένα επικίνδυνο ρέμα που είχε στα όρια του Δήμου του; Μπορεί κάποιος να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων σε 66 δήμους, όταν επί 12 χρόνια δεν το έλυσε στον Δήμο του; Μπορεί κάποιος να διαχειριστεί με σύνεση τα οικονομικά της Περιφέρειας όταν ο Δήμος του είναι από τους πιο χρεωμένους στην Ελλάδα, με δάνεια 71 εκατ. ευρώ και χρέη που έχουν ρυθμιστεί για τα επόμενα 166 χρόνια για να μην χρεοκοπήσει;

Για την απλή αναλογική…

Εκ πεποιθήσεως δεν είμαι αντίθετος στην απλή αναλογική. Με τη μορφή που ψηφίστηκε, δεν διασφαλίζεται η σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα. Εάν αποτύχει η απλή αναλογική, δεν θα φταίει το ίδιο το εκλογικό σύστημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet