Γ. Σγουρός: «Με έργο πάμε μπροστά»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Με έργο πάμε μπροστά»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαδικασία κατασκευής 24 δημοσίων σχολείων σε δέκα δήμους της Αττικής μέσω του προγράμματος JESSICA, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκατ. καταβάλλονται από την Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εντάσσεται και η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με 5 εκατ. ευρώ.

Το Επενδυτικό Συμβούλιο JESSICA συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Μαρτίου στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Μαντζούφα, του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ Φώτη Προβατά, του εκπροσώπου του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννη Λυπιρίδη, των κ.κ. Παύλου Χειμωνιάδη και Γιάννη Αγαπητίδη, καθώς και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ηλία Παπαγεωργίου, εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών που μετέχουν στο πρόγραμμα και εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο η επιδοματική πολιτική. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα κατασκευής 24 σχολείων σε δέκα δήμους της Αττικής για 6.500 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συνολικό πρόγραμμα, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια έντονων προσπαθειών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων ώστε σε λίγους μήνες να αρχίσει η κατασκευή των σχολείων που αναμένεται να έχουν παραδοθεί σε 18 με 24 μήνες.

Με το ίδιο πρόγραμμα προωθούμε και την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου να γνωρίζουν την ακριβή ώρα που θα φθάσει το λεωφορείο.

Δρομολογούμε έργα προς όφελος του πολίτη με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Με έργο πάμε μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet