Γ. Σγουρός: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός «παρωδία» για την αγορά ακινήτου
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός «παρωδία» για την αγορά ακινήτου

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την αγορά ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ύψους 20 εκατ. ευρώ, τον οποίο και χαρακτηρίζει «παρωδία» ζητεί ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε οικονομικά ασύμφορη την επιτευχθείσα συμφωνία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξής του, κάλεσε τη διοίκηση της περιφεριάρχη Ρένας Δούρου «να μην επιμείνει στη λανθασμένη και ακατανόητη επιλογή της και να μην ασκήσει περαιτέρω ένδικα μέσα, αφού ακόμη και στην περίπτωση που η Μείζων Επταμελής Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει ότι η απόφαση ήταν νόμιμη, η αγορά θα αντίκειται στην κοινή λογική και πείρα, στις συνθήκες της αγοράς ακινήτων, προσβάλλοντας βάναυσα το κοινό αίσθημα».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι: «Η εμμονή της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών, παντί τρόπω, παρά τις σοβαρότατες ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα και επιτρέπει στη σκανδαλολογία να ανθεί. Είπαν ότι θα μας ταράξουν στη νομιμότητα και μας τάραξαν στην σκοπιμότητα. Γιατί η κυβέρνηση που τους κάνει όλα τα χατίρια δεν παρέχει ένα από τα κτήρια του δημοσίου που ρημάζουν για να στεγάσει τις υπηρεσίες της η Περιφέρεια; Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στην εξεύρεση της πλέον ενδεδειγμένης λύσης, για τους πολίτες, τους υπαλλήλους, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, αρκεί να επικρατήσει λογική. Δεν μπορεί σε εποχές κρίσης το δημόσιο να πουλά φθηνά και να αγοράζει ακριβά. Η ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού με τροποποίηση των όρων του είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να διασφαλιστεί 100% το δημόσιο συμφέρον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet