Γ. Σγουρός: Οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και στα φερέφωνά τους
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και στα φερέφωνά τους

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης για τις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο περιοδικό Crash και στον Νίκο Αναστασίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Για τους λόγους που είναι ξανά υποψήφιος:

«Για να αποδείξουμε και πάλι ότι η Περιφέρεια Αττικής, στα σωστά χέρια μπορεί να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και θεσμό στον οποίο οι πολίτες μπορούν να στηριχτούν».

Για τους ανθυποψηφίους του:

«Ο κ. Πατούλης και η κ. Δούρου αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού νομίσματος. Αποτελούν το κλασικό στερεότυπο του κομματικού υποψηφίου που κάνει αυτό που του λέει το κόμμα. Οι υποψηφιότητές τους είναι ακριβώς αυτό, από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής αλλά και η αυτοδιοίκηση εν γένει. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και τα φερέφωνά τους».

Για τις αντιδράσεις της περιφερειάρχη μετά την άσκηση των δύο ποινικών διώξεων

«Από τις αντιδράσεις της φαίνεται σαν να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Σαν να έχει κολλήσει για κείνη ο χρόνος στο 2014 όταν ήταν ακόμη υποψήφια και κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα με περισσή ευκολία. Οι θέσεις διοίκησης έχουν ευθύνες. Η συμπεριφορά της είναι ηθικά ανάρμοστη απέναντι στους πολίτες. Υπάρχουν και όρια και νομίζω ότι τα έχει ξεπεράσει. Δεν είναι όλα επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση».

Για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

«Το facebook, το Instagram, το tweeter μπορεί να βοηθήσουν στην ανταλλαγή των απόψεων, στη γνωριμία και επαφή του κοινού με τους υποψηφίους. Οι δυνατότητες που παρέχουν είναι απεριόριστες. Την ίδια στιγμή είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προπαγανδιστικά, ανακυκλώνοντας fake news, χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς ή διογκώνοντας τεχνητά τους ακολούθους τους για να φαίνονται δημοφιλείς. Δεν θα τους ακολουθήσω. Ανάμεσα στα trolls και τους πολίτες θα προτιμήσω τους πολίτες».

Στην ερώτηση «Τι υπόσχεστε και τι ζητάτε από τους πολίτες της Αττικής;» απάντησε:

«Αυτό που ζητώ είναι τη μεγαλύτερη και μαζικότερη δυνατή στήριξη των πολιτών από τον πρώτο γύρο οπότε και θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στο περιφερειακό συμβούλιο, για να μπορέσουμε να διοικήσουμε την περιφέρεια με ισχυρή και καθαρή φωνή. Ζητώ από τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας σε επίπεδο κόμματος, να με στηρίξουν για να προστατεύσουμε την Περιφέρεια, με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, στοιχεία που τόσο έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet