Γ. Σγουρός: “Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του κα Δούρου”
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: “Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του κα Δούρου”

“Καμία ουσιαστικά αλλαγή δεν έκανε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας στο νέο ΠΕΠ Αττικής, που κατατέθηκε οριστικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν δύο μέρες”, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Σγουρός. Μάλιστα, ο τέως περιφερειάρχης έκανε λόγο “για εμπαιγμό και προσπάθεια οικειοποίησης μιας προσπάθειας, που ήταν προϊόν διαβούλευσης και επεξεργασίας έξι μηνών”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γ. Σγουρού έχει ως εξής :

«Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του. Η κα Δούρου παρέλαβε από εμάς ολοκληρωμένο πρόγραμμα 450 σελίδων για το νέο ΠΕΠ Αττικής, που προέκυψε από διαβούλευση και συνεργασία πολλών μηνών με όλους τους φορείς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα είχε κατατεθεί από εμάς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Το μόνο που απέμενε στη νέα διοίκηση να κάνει, ήταν να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, πράγμα που έκανε.

Αυτή την τυπική διαδικασία τη βάφτισε ριζική αλλαγή. Από πότε η αντιγραφή, διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας; Οι λέξεις έχουν πλέον χάσει το νόημά τους. Μετά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2015, που εμείς σχεδιάσαμε και ακολουθεί κατά γράμμα, επιχειρεί να οικειοποιηθεί και το νέο ΠΕΠ. Πού είναι το νέο πρόγραμμα που ευαγγελιζόταν; Ποια είναι η δήθεν νέα πολιτική που πρεσβεύει; Οι μάσκες έπεσαν και δεν φτάσαμε καν στα Χριστούγεννα».

Σχολιάζοντας τις αναφορές στην ανακοίνωση της κας Δούρου περί των 300.000 ευρώ που χρειάστηκαν για την αξιολόγηση και εκπόνηση του νέου προγράμματος, ο κ. Γ. Σγουρός τόνισε:

«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Η κα Δούρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση του ΠΕΠ από ιδιώτη αξιολογητή είναι υποχρεωτική βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και η σύνταξή του είναι αδύνατη χωρίς τη συνεργασία με τρίτους. Η ίδια δε διαδικασία ακολουθήθηκε και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αρκετά λοιπόν με την παραπληροφόρηση και τους εξυπνακισμούς. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις προγραμματικές της εξαγγελίες να γίνονται πράξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet