Γ. Σγουρός: Παράνομο σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία το σημερινό debate Πατούλη – Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Παράνομο σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία το σημερινό debate Πατούλη – Δούρου

Ως «παράνομο», σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, καταγγέλλει τηλεοπτικό debate που πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής Ρένας Δούρου και Γιώργου Πατούλη, ο ανθυποψήφιός τους Γιάννης Σγουρός.

«Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προπαγάνδας και χυδαιότητας» τονίζει ο κ. Γ. Σγουρός, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι σε περιπτώσεις αποκλεισμού υποψηφίων ο νόμος προβλέπει πρόστιμα από 50.000 έως 100.000 ευρώ στους υποψηφίους και από 50.000 έως 150.000 ευρώ στο κανάλι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού του Γ. Σγουρού, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής:

Παράνομη είναι η διεξαγωγή του debate που προγραμματίζει για σήμερα το βράδυ το κανάλι OPEN BEYOND στην εκπομπή της Έλλης Στάη «OPEN MIND» σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρο 6 του Ν. 3870/2010 αλλά και σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΣΡ «Οι επικεφαλής των συνδυασμών, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες είναι δυνατόν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων, μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών στις ανωτέρω συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων».

Σε άλλο σημείο του νόμου αναφέρεται ότι «Εις βάρος των υποψηφίων που παραβιάζουν τους περιορισμούς της παραγράφου 2 του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ», ενώ στο άρθρο 16 ορίζεται ότι στους ιδιοκτήτες ή στους νόμιμους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών που παραβιάζουν τον νόμο επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ μέχρι 150.000 ευρώ.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον νόμο η διεξαγωγή debate μεταξύ μόνον δύο υποψηφίων δεν επιτρέπεται και επισείει αυστηρές κυρώσεις για λόγους προστασίας της πολυφωνίας και της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι: «Η διεξαγωγή ενός κλειστού debate, πέρα από κατάφωρη παραβίαση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, της δημοκρατίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταπατά ευθέως την εκλογική νομοθεσία. Εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο. Οι κ. Πατούλης και Δούρου, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους και όσοι ενεργούν κατ’ εντολή τους, σε αυτό το “ταγκό” της παρανομίας είναι έκθετοι. Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης και την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβουν άμεσα για να αποτρέψουν ακόμη ένα πλήγμα στη Δημοκρατία μας. Οι πολίτες να δώσουν την απάντησή τους σε αυτές τις θλιβερές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Διότι όσο δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, ο βομβαρδισμός και οχετός της παραπληροφόρησης θα κορυφώνεται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet