Γ. Σγουρός: Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο

Την αναγκαιότητα η 1η Σεπτεμβρίου να βρει την Περιφέρεια Αττικής έτοιμη να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο της περιόδου 2014-2019 και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης επεσήμανε κατά τη διάρκεια debate που έγινε στον Blue Sky ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Καλεσμένοι, εκτός από τον Γιάννη Σγουρό, ήταν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής Ρένα Δούρου, Γιώργος Πατούλης και Γιάννης Πρωτούλης με συντονιστή τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη του Γ. Σγουρού, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, επισημαίνει:

Όπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής που ξεχώρισε ανάμεσα στους συνυποψηφίους του για τον ώριμο και τεκμηριωμένο λόγο του, η γνώση, η συνέπεια και η εμπειρία της παράταξής του αποτελούν εχέγγυα για μια αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση για τους πολίτες.

Ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Για τη Ρ. Δούρου: Aπέτυχε, απορώ γιατί κατεβαίνει εκ νέου υποψήφια.
  • Για τον κ. Πατούλη: Για αλλού πήγαινε και αλλού κατέληξε, από Δήμαρχος στράφηκε στην Περιφέρεια ενώ πρώτα μιλούσε απαξιωτικά για τον θεσμό.
  • Για την οικονομική διαχείριση στην Περιφέρεια: Παραδώσαμε οργάνωση και νοικοκυριό με πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ. Σήμερα δεν υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σχέδιο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε υπερδέσμευση στα ίδια έσοδα και χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ της τάξης του 25%. Το αντίθετο δηλαδή από το επιθυμητό.
  • Διαχείριση απορριμμάτων και Πατούλης: Μέχρι το 2012 η αρμοδιότητα ήταν των Δήμων. Ο κ. Πατούλης επί 12ετία δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι μέρος του προβλήματος. Δεν έκανε τίποτα, δεν έδωσε λύσεις.
  • Διαχείριση απορριμμάτων και Δούρου: Από το 2014 οι επιλογές της Δούρου ήταν εγκληματικές. Ακύρωσε τον σχεδιασμό που προχωρούσαμε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και σήμερα όλα είναι στον αέρα. Κορόιδεψε τους πολίτες σε Γραμματικό και Φυλή και τους εξαγρίωσε. Δεν μπορώ να ακούω άλλα ψέματα.
  • Για τη Μάνδρα: Βρήκε την αντιπλημμυρική μελέτη από εμάς έτοιμη το 2014 και το έργο ξεκίνησε τέσσερα χρόνια μετά το 2018. Παραδώσαμε μόνο από το ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα 286 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια δεν ήταν γυμνή.
  • Για το Μάτι: Στο Μάτι συναντήθηκε η ανικανότητα. Η Δούρου ακολούθησε τη σκληρή κομματική γραμμή και δη νύχτα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet