Γ. Σγουρός: “Σε αδιέξοδο και σύγχυση η νέα περιφερειακή αρχή”
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: “Σε αδιέξοδο και σύγχυση η νέα περιφερειακή αρχή”

“Σε αδιέξοδο και σύγχυση τελεί η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ενώ καλά καλά δεν έχει κλείσει τρεις μήνες θητείας”, ανέφερε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την τοποθέτηση του τέως περιφερειάρχη στάθηκε η συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους (γ΄ τρίμηνο), κατά τη διάρκεια της οποίας η νέα διοίκηση έκανε λόγο για “υστέρηση των οικονομικών μεγεθών”.

Ο κ. Γ. Σγουρός τόνισε ότι “πρόκειται για μια μάταιη απόπειρα αποδόμησης της προσπάθειας που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια, προκειμένου η νέα αρχή να καλύψει την αδυναμία υλοποίησης των προγραμματικών της εξαγγελιών”.

«Εκτίθεστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε: «Είδατε τι πάθατε με τον προϋπολογισμό του 2015, που τελικά ψηφίσατε τον δικό μας κατά 95%. Είδατε τι πάθατε με το ΠΕΠ Αττικής, που υποβάλατε στην Επιτροπή το ίδιο σενάριο με άλλο περιτύλιγμα και το βαφτίσατε ριζική αλλαγή. Τα ίδια έχουμε και τώρα με την τριμηνιαία έκθεση. Βγαίνετε και μιλάτε για υστέρηση. Καταρχήν εσείς είστε ενάντια στον προϋπολογισμό που εμείς καταρτίσαμε. Η παράταξή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον είχε καταψηφίσει ως ταξικό και μνημονιακό. Είναι δυνατόν να μας κατηγορείτε για υστέρηση σε έναν προϋπολογισμό που δεν συμμερίζεστε και που σε κάθε περίπτωση καταγγέλλετε;».

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι “όποιος μιλά για υστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός αυτοδιοικητικού φορέα, μάλλον δεν πρέπει να έχει ξανα-ασκήσει διοίκηση ποτέ του” και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση εκτέλεσης των έργων για τα οποία πρέπει να εγγράφονται οι αναγκαίες πιστώσεις, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η δημοπράτησή τους, λόγω των προσφυγών και των δικαστικών εμπλοκών, ούτε τη ροή των πληρωμών.

«Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν είναι τεχνικό» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Σγουρός, συμπληρώνοντας: «Σήμερα κάποια πράγματα δεν τα ξέρετε, αύριο, εάν έχετε όρεξη και διάθεση για δουλειά, ελπίζω να τα μάθετε με τη βοήθεια των υπηρεσιών. Το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό. Στηρίξατε όλο τον προεκλογικό σας αγώνα σε συκοφαντίες και σε ανέφικτες εξαγγελίες και μεγαλοστομίες. Και τώρα που ασκείτε διοίκηση και βλέπετε τα σκούρα, αρχίσατε τις δικαιολογίες. ΄΄Δεν είχαμε χρόνο για το ένα, δεν προλαβαίναμε το άλλο΄΄, διαρρέετε προς τα έξω. Εγώ έχω να σας πω ένα πράγμα. Όπως σπείρατε, θα θερίσετε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet