Γ. Σγουρός: Σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

«Τα οικονομικά στοιχεία του απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαίωσαν στο έπακρο τους φόβους και τις προειδοποιήσεις μας ότι το καράβι της Περιφέρειας πέφτει στα βράχια». Με αυτή τη φράση σχολιάζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για τη χρήση του 2018, όπου διαπιστώθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, «αρνητικό πλεόνασμα(!) 49.283.745,50 ευρώ», όπως επεσήμανε.

Και ο κ. Σγουρός συμπληρώνει:

«Πέρα από το γελοίον της ορολογίας που εφευρέθηκε, γίνεται πλέον ολοένα και πιο εμφανής ο κίνδυνος πολύ σύντομα η Περιφέρεια Αττικής να οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και την ώρα που η χώρα θα βγαίνει δειλά-δειλά από τα μνημόνια, η Περιφέρεια Αττικής να μπαίνει σε διαδικασίες επιτροπείας και εξυγίανσης».

»Ο προγραμματισμός των έργων όπως έχει σχεδιαστεί – αν υπάρχει σχεδιασμός – υπηρετεί τη λογική να ξοδέψουμε όσο περισσότερα γίνεται σήμερα, χωρίς καμία ιεράρχηση και προτεραιοποίηση, αδιαφορώντας για το αύριο. Αδιαφορώντας, για παράδειγμα, εάν θα υπάρχουν πόροι για τα αντιπλημμυρικά που απαιτούνται και δεν έχουν ωριμάσει ακόμα.

»Είναι χαρακτηριστικό ότι, πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις για έργα, που ανέρχονται περίπου στα 300 εκατ. ευρώ, έχουν δημοπρατηθεί ή τελούν υπό δημοπράτηση έργα συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 567,6 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, όπως δικαστικές, ύψους 100 εκατ. ευρώ, η αγορά του κεντρικού κτηρίου στο Περιστέρι, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 327 εκατ. ευρώ, που προφανώς δεν επαρκούν για να καλύψουν το οικονομικό άνοιγμα το οποίο δημιουργείται και καθημερινά διευρύνεται.

»Εμείς προειδοποιήσαμε, ως οφείλαμε, με επιστολές τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ. Τσακαλώτο και Χαρίτση, για να προλάβουμε το κακό.

»Όμως δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση που περάσαμε. Που επαναλαμβάνουν τα λάθη του χθες και ακολουθούν τις συνταγές που χρεοκόπησαν το ελληνικό κράτος. Που προτιμούν να ενεχυριάζουν το μέλλον των παιδιών μας, για να αποκομίσουν εφήμερα μικροπολιτικά οφέλη.

»Το οξύμωρο είναι ότι θα οδηγήσουν σε μνημόνιο την Περιφέρεια αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους κατά του μνημονίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet