Γ. Σγουρός: Στη σέντρα Δούρου και Πατούλης για τα απορρίμματα
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Στη σέντρα Δούρου και Πατούλης για τα απορρίμματα

«Στη σέντρα» βγαίνουν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων σύμφωνα με τον συνυποψήφιό τους Γιάννη Σγουρό.

Σε ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γ. Σγουρού, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, επισημαίνονται τα εξής:

Γ. Σγουρός: Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη και οι δηλώσεις Δραγασάκη και Φάμελλου που βγάζουν στη σέντρα Δούρου και Πατούλη για τα απορρίμματα

Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη και του αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλου, αλλά και η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη στον λογαριασμό του στο facebook για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα ΣΔΙΤ εκθέτουν όχι μόνο την κ. Δούρου για τις ιδεοληψίες της, αλλά και τον κ. Πατούλη, που εμφανίζοντας επικίνδυνη άγνοια, αποφάσισε να ασκήσει όψιμη κριτική παπαγαλίζοντας μάλιστα τα προ 5ετίας επιχειρήματα της κ. Δούρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ηλεία μέσω ΣΔΙΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι: «Με αυτή τη δομή συμβάσεων ΣΔΙΤ εξασφαλίζεται η μακροχρόνια αποτελεσματική λειτουργία του έργου προς όφελος του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος», ενώ ο κ. Φάμελλος ότι: «Η μονάδα της Ηλείας θα είναι ένα μεγάλο σύγχρονο έργο κυκλικής οικονομίας, με κίνητρα για την ανακύκλωση, άνω των 60 μόνιμων θέσεων εργασίας και άνω των 100 κατά τη διάρκεια κατασκευής και σεβασμό στο περιβαλλοντικό κεφάλαιο της χώρας».

Ο δε κ. Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ., γράφει στο facebook:

«…Σήμερα έχω να σας πω δύο καλά νέα που δείχνουν ότι η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις δημιουργεί οφέλη για τους πολίτες και εκθέτει τους ιδεοληπτικούς:

»Το έργο ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκρίθηκε στα 6 καλύτερα, σε διεθνές επίπεδο, στην κατηγορία “Best Utilities Projects in 2019”, στο πλαίσιο του θεσμού των “Partnership Awards” που διοργανώνονται στο Λονδίνο…..

»Υπεγράφη η σύμβαση ΣΔΙΤ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηλεία η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με ιδιωτικούς πόρους και κονδύλια του ΕΣΠΑ….».

Και συνεχίζει: «Παράλληλα, όμως, οφείλω να χτυπήσω το καμπανάκι για την Αττική, όπου η περιφερειάρχης κ. Δούρου ακύρωσε τον διαγωνισμό που βρισκόταν σε εξέλιξη, χωρίς να διαθέτει κανένα εναλλακτικό σχέδιο! …».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι: «Δυστυχώς αντί να κάνουμε στην Αττική τα αυτονόητα, εδώ και 5 χρόνια με την κ. Δούρου κάνουμε διαρκώς βήματα προς τα πίσω. Και αντί τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας την εποχή του ψέματος, της αδράνειας και του λαϊκισμού, έρχονται υποψήφιοι όπως ο κ. Πατούλης για να την αναβιώσουν. Η Αττική δεν αντέχει άλλα πισωγυρίσματα και πειραματισμούς».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γιαννης

    Καλό θα ήταν να μας πει κι ο Σγουρός πως σχεδιάζε και ΧΥΤΑ στην Αττική κι άλλα, και οτι αν συνέχιζε θα τρώγαμε πρόστιμα εκατομμυρίων από την Ευρώπη, αλλά αυτά δεν τον συμφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet