Γ. Σγουρός: «Χρειάζεται πολλαπλασιασμός κι όχι διαίρεση δυνάμεων»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Χρειάζεται πολλαπλασιασμός κι όχι διαίρεση δυνάμεων»

Με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου η 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός στη σύντομη τοποθέτησή του συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σχινά, τον οποίο όπως τόνισε η παράταξή του ψήφισε, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους καλή δύναμη και υπομονή, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα που έρχονται, προς όφελος των πολιτών της Αττικής και των νησιών.

Με αφορμή τη νέα περίοδο που ξεκίνησε για την Περιφέρεια ο κ. Γ. Σγουρός δήλωσε:

«Από την 1η Σεπτεμβρίου διανύουμε τις πρώτες μέρες της δεύτερης θητείας του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας. Ενός νέου θεσμού που γεννήθηκε πριν από μόλις τέσσερα χρόνια με τον νόμο του Καλλικράτη, μέσα στο δυσμενέστερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που γνώρισε η χώρα και οι πολίτες τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Τα χρόνια που πέρασαν, ως πρώτη διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές προκλήσεις. Προκλήσεις που ουσιαστικά μετέτρεψαν αυτή την πρώτη θητεία σε θητεία ειδικών συνθηκών.

Έπρεπε:

  • Να στήσουμε ανάχωμα μαζί με τους δήμους της Αττικής, στην κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που είχε προκαλέσει η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο. Κρίση που είχε γίνει εντονότερα αισθητή στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
  • Να επιταχύνουμε τους ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε η Αττική να μην χάσει το τρένο της ανάπτυξης.
  • Να αντέξουμε στις αυθαίρετες περικοπές των θεσμοθετημένων μας πόρων που ξεπέρασαν το 67 %
  • Να δημιουργήσουμε από το μηδέν έναν νέο θεσμό, συνενώνοντας τέσσερις νομαρχίες και μία υπερνομαρχία, χωρίς να πάει πίσω ούτε λεπτό η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο πολιτικής ρευστότητας, οικονομικής κατάρρευσης, κοινωνικής εξαθλίωσης.

Τα καταφέραμε, με βάση τις αρχές και τον αξιακό μας κώδικα. Ενώσαμε δυνάμεις. Συνθέσαμε αντιλήψεις. Συνεργαστήκαμε χωρίς διακρίσεις. Αξιοποιήσαμε τους άριστους, ανεξαρτήτως αποχρώσεων και όχι τους αρεστούς.

Η διάσπαση, ο διχασμός, η κομματική καμαρίλα δεν είχαν και δεν πρέπει να έχουν θέση στην Περιφέρεια Αττικής.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ζούμε εποχές οριακές και κρίσιμες. Εποχές που χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ την πρόσθεση και όχι την αφαίρεση. Τον πολλαπλασιασμό και όχι τη διαίρεση δυνάμεων.

Θεωρώ πως έχουμε δώσει όλα τα εχέγγυα στη νέα διοίκηση, ώστε να παράξει έργο για την Αττική. Πλεόνασμα, υψηλή απορροφητικότητα, νέους πόρους, οργανισμό πρότυπο λειτουργίας. Είναι στο χέρι της να τα καταφέρει κι εμείς της ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Από την πλευρά μας, τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπολιτών μας στην Αττική θα είμαστε παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις, ασκώντας καλόπιστη κριτική, ελέγχοντας φυσικά τη σημερινή διοίκηση και περιφρουρώντας τη δημοκρατική του λειτουργία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet