Γ. Σγουρός: Όχι στην προικοδότηση της Αναπτ. Εταιρείας με 45 εκατ. ευρώ
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Όχι στην προικοδότηση της Αναπτ. Εταιρείας με 45 εκατ. ευρώ

«Όχι» στην «προικοδότηση» της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής με 45 εκατ. ευρώ λέει ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και ζητά έργα και παρεμβάσεις ουσίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Όχι στην προικοδότηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας με 45 εκατ. ευρώ λέει ο Γιάννης Σγουρός – Ζητά έργα και παρεμβάσεις ουσίας.

Την εγγραφή ποσού «μαμούθ» ύψους 45 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής στον κωδικό της υπό σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας, κατήγγειλε η παράταξη «Αττική» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής εταιρείας και έκανε λόγο για μεθόδους αδιαφάνειας στη διαχείριση του αποθεματικού της Περιφέρειας.

Η παράταξη «Αττική» αντιπρότεινε αυτό το ποσό να διατεθεί για την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας προκειμένου χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των Δήμων Σαλαμίνας, Δραπετσώνας, Πειραιά, Φαλήρου, Ελληνικού, Κερατσινίου, Περάματος, καθώς επίσης του Όρους Αιγάλεω, Ποικίλου Όρος, Πάρκο «Τρίτση», Θριασίου κ.λπ. Έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρός είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας, καθώς είχε επισημάνει ότι συνιστά παρωχημένη πρακτική, η οποία όπως έχει διαχρονικά αποδειχθεί χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει πελατειακούς σκοπούς.

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε ο Απολογισμός του έτους 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απολογισμού το αποθεματικό διαμορφώθηκε στο ύψος των 330 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι το αποθεματικό δημιουργήθηκε μέσα από τη συνετή και χρηστή οικονομική διαχείριση της περιόδου 2003-2014 και αποτελεί εχέγγυο οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης για την Αττική.  

Επεσήμανε επίσης ότι εάν όλοι οι φορείς του δημοσίου, εάν όλα τα υπουργεία και τα νομικά τους πρόσωπα, εάν όλοι οι ΟΤΑ, επεδείκνυαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Αττικής και της Νομαρχίας Αθηνών των προηγούμενων 12 ετών, τότε δεν θα μιλούσαμε σήμερα για κρίση, αλλά για μια ακμάζουσα οικονομία και για μια χώρα που θα ευημερούσαν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet