Γ. Σγουρός: 9 τρόποι που μαζεύουν τα σκουπίδια οι μη μνημονιακοί
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: 9 τρόποι που μαζεύουν τα σκουπίδια οι μη μνημονιακοί

Απολογισμό δράσης της διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων κάνει ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου και τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Γιάννης Σγουρός: Οι 9 τρόποι με τους οποίους μαζεύουν διαφορετικά τα σκουπίδια οι μη μνημονιακοί υποψήφιοι από τους μνημονιακούς… ή αλλιώς «άλλα για άλλα»

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση:

Επειδή κάποιοι είχαν κάνει σημαία και σημείο αιχμής το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλό είναι να δούμε έναν χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εάν και με ποιο τρόπο μαζεύουν τελικά διαφορετικά τα σκουπίδια οι μη μνημονιακοί υποψήφιοι από τους μνημονιακούς.

Καταμέτρησης το ανάγνωσμα για τη σημερινή περιφερειακή αρχή:

1. Δεσμεύθηκε για οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ και του ΧΥΤΑ Φυλής και αντ΄ αυτού μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει δώσει κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά παρέτεινε για έναν ακόμη χρόνο την εργολαβία στη β΄ φάση του ΧΥΤΑ ενώ προγραμματίζει και άλλες εργολαβίες στον ίδιο χώρο όπως έργα πυρασφάλειας στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης.

2. Δεσμεύθηκε για απομάκρυνση του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Απορριμμάτων και αντ΄ αυτού παρέτεινε την υφιστάμενη σύμβαση για έναν ακόμη χρόνο, ενώ αναζητείται τρόπος συνέχισης λειτουργίας της Μονάδας μέσω διαδικασίας μίσθωσής της, σε ιδιώτες.

3. Δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει το έργο στο Γραμματικό, έργο που προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει μείζον περιβαλλοντικό έγκλημα. Η εργολαβία συνεχίζεται κανονικά και με τον νόμο, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά όσων πίστεψαν στις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες.

4. Μίλησε για μείωση των εισφορών που πληρώνουν οι δήμοι μέλη προς τον ΕΔΣΝΑ όπως και των αντισταθμιστικών, πουθενά όμως δεν είπε ούτε έναν καλό λόγο για το γεγονός ότι αυτό είναι σήμερα εφικτό χάρη στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του φορέα επί των ημερών μας, που μόλις μέσα σε ενάμιση χρόνο πέρασε από την εποχή των χρεών σε αυτή της εξυγίανσης!

5. Δεσμεύθηκε για διαφάνεια και λογοδοσία, πράγμα που έμεινε μόνο στα λόγια, αφού καταργήθηκαν οι δημόσιες και σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πλέον οι συνεδριάσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

6. Μίλησε για εργολαβικά συμφέροντα… Σύμφωνα με τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής που έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Διαύγειας, ο ΕΔΣΝΑ έχει καταβάλλει μόνο μέσα στο 2015 και ενώ η ελληνική οικονομία φυτοζωεί και τα αποθεματικά όλων των οργανισμών του δημοσίου σαρώνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, 17,1 εκατ. ευρώ στις εταιρείες και τα κοινοπρακτικά σχήματα που λειτουργούν τις μονάδες και προσφέρουν υπηρεσίες στον ΧΥΤΑ. Η τελευταία μάλιστα πληρωμή έγινε πριν από λίγες μέρες στις 7/5/2015. Απόλυτα νόμιμες οι πληρωμές, αφού απορρέουν από συμβατικές υποχρεώσεις. Ό,τι όμως είναι νόμιμο είναι και ηθικό ιδίως όταν η Ελλάδα δίνει τη μάχη για την αποφυγή της χρεοκοπίας;

7. Μίλησε για ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και αναθεώρηση ακούμε αλλά αναθεώρηση δεν βλέπουμε… Που να μην ήταν και έτοιμοι όπως έλεγαν προεκλογικά…

8. Παρέλαβε έναν χώρο υγειονομικής ταφής στη Φυλή σε άριστη κατάσταση και μέσα σε λίγους μήνες η κατάσταση εκτροχιάστηκε με τα ακάλυπτα απορρίμματα να καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις.

9. Και τέλος μίλησε για ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και έθαψε σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας 200 τόνους ανακυκλώσιμου χαρτιού στον ΧΥΤΑ αφού δεν κατάφερε να βρει έγκαιρα αποδέκτη!

Υ.Γ. Στο εγγύς μέλλον θα πούμε ακόμη περισσότερα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet