Δήλωση Ρ. Δούρου για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Περιφέρεια Αττικής

Δήλωση Ρ. Δούρου για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Σε δήλώση αναφορικά με τη βράβευση του ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας» στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προέβη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας»

«“Ζωγραφίζοντας” τις εμπειρίες του ξεριζωμού τους, τα τραύματα του πολέμου, ζωγραφίζοντας τις αναμνήσεις της πατρίδας τους και της πόλης τους, ζωγραφίζοντας το παρόν και το μέλλον, στην Ελλάδα και το Αφγανιστάν: τα παιδιά του ντοκιμαντέρ που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποτυπώνουν με την απλότητα και την ευαισθησία της καθαρής ματιάς τους, όλες τις διαστάσεις του σύνθετου μεταναστευτικού – προσφυγικού φαινομένου. Του φαινομένου που σημαδεύει το σήμερα και το αύριο των κοινωνιών μας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της υποδοχής και της ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

»Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής που βάλαμε και το δικό μας λιθαράκι στην παραγωγή αυτής της ταινίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Home new home”, έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποίηση και εν μέρει δικαίωση. Όχι μόνο επειδή αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση πως οι τέχνες και η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσουν την ασφαλή οδό για να γίνουν οι κοινωνίες μας σαν τις ζωγραφιές των μικρών του ντοκιμαντέρ: ανοικτές, πολύχρωμες, αλληλέγγυες. Κυρίως επειδή στη βάση της πολιτικής μας βρίσκεται η αρχή να εξασφαλίζουμε σε κάθε συμπολίτη μας, Έλληνα και ξένο, ένα πιάτο φαγητό και στέγη, όπως ακριβώς όριζε τον πολιτισμό ο Βραζιλιάνος μουσικός και υπουργός Πολιτισμού, Gilberto Gil».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet