Δήμος Αμαρουσίου: Να πάψει η Περιφέρεια Αττικής να παίζει με το δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Να πάψει η Περιφέρεια Αττικής να παίζει με το δάσος Συγγρού

Τη διάθεση μιας υδροφόρας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες ζητά εδώ και τρία χρόνια μετ’ επιτάσεως ο Δήμος Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει ο τελευταίος. Το αίτημα έχει γνωστοποιηθεί τόσο με έγγραφα, όσο και στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, παρουσία εκπροσώπου της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Αναστάσιου Χαχλάκη.

Η Πολιτική Προστασία και η εθελοντική ομάδα του Δήμου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, με ίδια μέσα πυρόσβεσης, προστατεύουν κατ’ αποκλειστικότητα πάνω από 1.300 στρέμματα αστικού και περιαστικού πρασίνου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της Αττικής μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, το δάσος Συγγρού. «Σημειώνεται ότι το ΙΓΕ, που έχει την ευθύνη για το δάσος, δεν διαθέτει τα μέσα πρόληψης που είναι αναγκαία για την προστασία του, ενώ γεννώνται εύλογα ερωτήματα με ποιον τρόπο συνεισφέρει η Περιφέρεια Αττικής στην προστασία του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε συνέχεια των προηγούμενων εγγράφων προς την Περιφέρεια για τη διάθεση υδροφόρας για προληπτικούς λόγους στον Δήμο Αμαρουσίου, σήμερα, Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Δήμος Αμαρουσίου επανήλθε με νέο έγγραφο, ζητώντας από την Περιφέρεια τη μίσθωση μιας υδροφόρας, η οποία θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως ανάμεσα στο δάσος Συγγρού και το κτήμα Καρέλλα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό.

Ο αντιπερειφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε τον Δήμο Αμαρουσίου στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της κεντρικής κυβέρνησης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, που επίσης ερωτάται η Περιφέρεια Αττικής:

  1. Υπάρχουν άλλα δάση, όπως το δάσος Συγγρού στην Αττική και ποια ακριβώς είναι τα μέτρα πρόληψης από την πλευρά της για το μεγαλύτερο περιαστικό δάσος;
  2. Γιατί αρνείται στο Μαρούσι μια υδροφόρα τουλάχιστον για έναν μήνα τον χρόνο;
  3. Πόσα χρήματα διαθέτει για την πολιτική προστασία της πόλης, από τα χρήματα που εισπράττει από τις μεταβιβάσεις των οχημάτων και το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πολιτική Προστασία των πόλεων;
  4. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας διαθέτει ή όχι εξειδικευμένο προσωπικό για την πολιτική προστασία;

«Δυστυχώς, ο Β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης στην Αττική και στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας είναι “κατάπτυστος” και ανίκανος να διαχειριστεί τα μεγάλα ποσά που εισπράττει από τους πολίτες για την προστασία και την ασφάλεια τους. Θα πρέπει να περιμένουμε να συμβεί το έκτακτο συμβάν για να κλαίμε και πάλι πάνω από το χυμένο γάλα;», συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου, για να καταλήξει:

«Η κάθε τοπική διοίκηση γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αποδεικνύονται ανούσιες οι κάθε μορφής συσκέψεις, με ανεφάρμοστες τις περισσότερες φορές αποφάσεις.

»Ας σοβαρευτεί επιτέλους η Περιφέρεια Αττικής. Να πάψει να παίζει με το δάσος Συγγρού και να αναλάβει τις ευθύνες της στην Πολιτική Προστασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet