Δασική πυρκαγιά στον Βαρνάβα
Περιφέρεια Αττικής

Δασική πυρκαγιά στον Βαρνάβα

Νέο πύρινο μέτωπο εξελίχθηκε από το μεσημέρι της Πέμπτης, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα, στη Βορειοανατολική Αττική.

Επί ποδός έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το ειδικό μηχανοκίνητο της πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο κι εθελοντές.

Μεταξύ των τελευταίων, έχει σπεύσει και το υπηρεσιακό όχημα 4 της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, απ’ όπου και οι φωτογραφίες από το σημείο.

Τελικώς, γύρω στις 17:00 έσβησε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Σύμμαχός μας είναι οι χαμηλοί άνεμοι και το γεγονός ότι υπάρχει υγρασία στην περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε ότι χτύπησαν οι καμπάνες προκειμένου να εκκενωθεί το σημείο του οικισμού που βρίσκεται κοντά στη φωτιά.

Πηγή: με στοιχεία από naftemporiki.gr και πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet