Διαμόρφωση Ο.Τ. του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε χώρους πρασίνου και άθλησης
Περιφέρεια Αττικής

Διαμόρφωση Ο.Τ. του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε χώρους πρασίνου και άθλησης

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου στα Ο.Τ. 668 – 669 Δήμου Αγίας Βαρβάρας», υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης. Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους στο Ο.Τ. 668 και Ο.Τ. 669, εμβαδού 562 τ.μ. και 883 τ.μ. αντίστοιχα, καθώς και στο οδόστρωμα τμήματος της οδού Ρήγα Φεραίου μεταξύ των δύο κοινόχρηστων χώρων ώστε να επιτευχθεί η λειτουργική ενοποίησή τους, με παράλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων γύρω από αυτούς με γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει: καθαιρέσεις, εκσκαφές, υποβάσεις, επιστρώσεις με κυβόλιθους, τσιμεντόπλακες και πλάκες όδευσης τυφλών, κατασκευή οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑμεΑ, αστικό εξοπλισμό, ηλεκτροφωτισμό, άρδευση, φυτεύσεις, τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet