Διοίκηση Δήμου Αμαρουσίου: Ποια τα κριτήρια διαχείρισης των χρημάτων μας κ. Δούρου
Κοινωνία

Διοίκηση Δήμου Αμαρουσίου: Ποια τα κριτήρια διαχείρισης των χρημάτων μας κ. Δούρου

Ερωτήματα προς την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, θέτει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για τα κριτήρια διαχείρισης των χρημάτων των πολιτών, με αφορμή την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην οποία δεν έχει συμπεριληφθεί η έγκριση της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει:

Με έκπληξη για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι και από τη νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιρείται η έγκριση της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι, όταν προς έγκριση τίθενται η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού σε άλλον Δήμο της Αττικής. Εκπροσωπώντας τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κάββαλος, τοποθετείται ως εξής:

Κατ΄ αρχήν κρίνουμε ως θετική εξέλιξη τη χρηματοδότηση της κατασκευής έργων υποδομής και όχι βιτρίνας, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα, ωστόσο, όσον αφορά στο Μαρούσι, φαίνεται ότι στη συνείδηση της κ. Δούρου τα παιδιά του Αμαρουσίου είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού αφού η έγκριση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εκκρεμεί ήδη από τα τέλη του 2015.

Ως εκ τούτου αναμένουμε από την κ. περιφερειάρχη να ενημερώσει τον Δήμο Αμαρουσίου πότε επιτέλους οι οικογένειες και τα παιδιά της πόλης μας θα τύχουν της ίδιας ευαισθησίας και μεταχείρισης.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα. Καλούμε, λοιπόν, την κ. Δούρου να μας απαντήσει:

α. Γιατί η χρηματοδότηση για τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Ψαλίδι δεν έχει εγκριθεί ακόμα και πότε πρόκειται να εγκριθεί;

β. Ποιοι είναι οι λόγοι για τον αποκλεισμό του Δήμου Αμαρουσίου από τις χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής;

γ. Επιτέλους ας μας ξεκαθαρίσει η κ. περιφερειάρχης με ποια κριτήρια γίνονται η κατανομή και η διαχείριση των χρημάτων μας;

Με αφορμή το ζήτημα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τοποθετείται ως εξής: «Καλούμε την κυρία Δούρου, έστω και τώρα, λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία της ως η πιο αποτυχημένη περιφερειάρχης των Περιφερειών της Ευρώπης, αφήνοντας στη συνείδηση όλων την τραγωδία της Μάνδρας, την αποθήκη ψυχών στο Πεδίο του Άρεως, τις πυρκαγιές της Αττικής, την κάκιστη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ως τη χειρότερη στην Ευρώπη, να αντιληφθεί ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται δεν είναι προσωπική της περιουσία, αλλά χρήματα των δημοτών της Αττικής και έχει υποχρέωση να τα διαχειρίζεται με δίκαιο τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet