ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ: Ασφαλείς σχολικές μεταφορές
Περιφέρεια Αττικής

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ: Ασφαλείς σχολικές μεταφορές

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, με επικεφαλής και υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής τη Ρένα Δούρου, σχετικά με το ζήτημα των σχολικών μεταφορών και της διαδικασίας ανάθεσης αυτών.

Ανακοίνωση:

Το θέμα των σχολικών μεταφορών είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας, που σχετίζεται πρωτίστως με την ασφάλεια των μαθητών. Εξ ου και η διαδικασία ανάθεσης των σχολικών μεταφορών οφείλει να γίνεται νομότυπα, να πληρεί δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις του νόμου 24001/13 (ο οποίος επιδέχεται πολλών βελτιώσεων και αλλαγών) και να διέπεται από διαφάνεια. Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση της ανάθεσης σχολικών μεταφορών στην ανατολική Αττική από την Περιφέρεια, σε εταιρείες λεωφορειούχων και της παράτυπης περαιτέρω ανάθεσης από αυτούς σε τρίτες εταιρείες, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, φέρνει στην επιφάνεια μια κατάσταση άκρως ανησυχητική.

Απαιτείται πλήρης επανασχεδιασμός του συστήματος των σχολικών μεταφορών με δρομολόγια που θα είναι αποτέλεσμα μελετών επιστημόνων, συγκοινωνιολόγων, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, μακριά από λογικές «εξοικονόμησης» πόρων και εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων. Γιατί το μόνο συμφέρον που μετράει είναι αυτό των μαθητών και της ασφαλούς μεταφοράς τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet