Δύναμη Ζωής: Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, ο κ. Πατούλης δεν δίνει καμία απάντηση
Περιφέρεια Αττικής

Δύναμη Ζωής: Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, ο κ. Πατούλης δεν δίνει καμία απάντηση

«Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, ο κ. Πατούλης δεν δίνει καμία απάντηση» τονίζει η παράταξη Δύναμη Ζωής ανταπαντώντας σε ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δύναμη Ζωής:

Ανταπαντώντας στη χθεσινή, με ημερομηνία 12 Μαΐου 2019 ανακοίνωση των δίχως όνομα και δίχως υπογραφή συνεργατών του κ. Πατούλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Δύναμη Ζωής, της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας, κάνει την εξής γραπτή δήλωση:

Ο κ. Πατούλης και η… “σοβαρότητα”, την οποία επικαλέστηκαν στην τελευταία τους ανακοίνωση οι δίχως όνομα και δίχως υπογραφή συνεργάτες του, έχουν τόσο μεγάλη σχέση μεταξύ τους, όσο έχουν ο κινηματογραφικός ψευτοθόδωρος με την αλήθεια.

»Η σοβαρότητα, επίσης, του κ. Πατούλη είναι του επιπέδου να εξαγγέλλει ίδρυση γραφείου της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες, το οποίο όμως υπάρχει και λειτουργεί από το 2017!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τελευταία του ανακοίνωση, που όμως δεν απαντά σε τίποτε. Θέτουμε λοιπόν στον κ. Πατούλη τα εξής:

  1. Για το χθεσινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πάνω στο περιεχόμενο του οποίου βάλαμε κάποια λογικά ερωτήματα, μιλήσατε για τα πάντα κ. Πατούλη δίχως να απαντάτε σε τίποτα. Μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά;
  1. Για τα σκουπίδια που στέλνατε στη Φυλή, πάλι πετάτε τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Ξεκινήσατε από τους 37.000 τόνους ετησίως και καταλήξατε στην ίδια ποσότητα, αφού στα ενδιάμεσα χρόνια τα αυξήσατε ως και στους 47.000 τόνους, μέχρι που ο ΕΔΣΝΑ βρήκε σε ελέγχους φορτηγά σας με μπάζα και απόβλητα που ανήκουν στην κατηγορία των απαγορευμένων αποβλήτων. Θα απαντήσετε σε αυτό κ. Πατούλη;
  1. Αναφερόμενος προφανώς στη μαζική αποστολή SMS σε κατοίκους της Ανατ. Αττικής, με φερόμενο ως αποστολέα έναν δικό σας υποψήφιο, κάνετε λόγο για “fake SMS”. Απαντάτε λοιπόν τι ακριβώς, πως το SMS είναι προϊόν πλαστοπροσωπίας και συκοφάντησης; Έκανε ο υποψήφιος σας μήνυση για πλαστοπροσωπία και συκοφάντηση; Έχει απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Θα μας απαντήσετε κ. Πατούλη;
  1. Για τα γκάλοπ-“φούσκα” και για τους ιδιοκτήτες εταιρειών γκάλοπ που κρύβονται μέσα σε καμπάνιες υποψηφίων, ο κ. Σγουρός μπορεί να μην έδωσε συνέχεια ωστόσο σίγουρα δεν μιλούσε για το δικό του επιτελείο. Εμείς δηλώνουμε πως δεν πρόκειται ούτε για το δικό μας το επιτελείο. Εκκρεμεί η δική σας απάντηση κ. Πατούλη. Σε ποιο επιτελείο κρύβονται ιδιοκτήτες εταιρειών γκάλοπ, με βάση την καταγγελία Σγουρού; Ξέρετε κάτι μεταξύ σας, εσείς που σιωπάτε και ο κ. Σγουρός που μίλησε μεν αλλά μετά σιώπησε, το οποίο ενδεχομένως αγνοούμε όλοι οι υπόλοιποι;  
  1. Πέρα από τους ανώνυμους συνεργάτες του κ. Πατούλη, υπάρχουν και οι επώνυμοι υποψήφιοί του. Και εκεί συναντά κανείς διάφορες… “ενδιαφέρουσες” περιπτώσεις. Περισσότερα, επί της οθόνης…

Κενός προγράμματος για την Περιφέρεια Αττικής, κενός θέσεων, κενός προτάσεων, κενός επιχειρημάτων, κενός βασικών γνώσεων για τη δομή και τη λειτουργία των Περιφερειών, κρύβεστε κ. Πατούλη από τα ερωτήματα, κρύβεστε από τον δημόσιο διάλογο, κρύβεστε από τους αντιπάλους και κρύβεστε και από την κοινή γνώμη.

Και μάλιστα, κρύβεστε πίσω από τις πλάτες συνεργατών σας, οι οποίοι επίσης κρύβονται κι αυτοί και δεν έχετε κάνει γνωστά ούτε τα πρόσωπα, ούτε τα ονόματα, ούτε τις υπογραφές τους.

Έχουμε δύο βδομάδες μπροστά. Όλο και κάτι θα βγει, έτσι δεν είναι κ. Πατούλη;

Σημαντική σημείωση: Σε ό,τι αφορά την παράθεση αριθμών, εκ μέρους του κ. Πατούλη, σχετικά με τα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής, πρόκειται για άσχετα νούμερα, που δεν προκύπτουν από πουθενά και που απλά δείχνουν την ανικανότητα διοίκησης του επιτελείου του κ. Πατούλη.

Για παράδειγμα το αναφερόμενο μέγεθος των 219 εκατ. ευρώ για πιστώσεις, που δεν είναι 219 αλλά 238,4 εκατ. ευρώ, αφορά αποκλειστικά και μόνο το έτος 2019. Πρέπει να είσαι εντελώς άσχετος για να συγκρίνεις το ετήσιο ποσό πιστώσεων με το ποσό των συμβάσεων, οι οποίες εκτελούνται σε 2 ή 3 ή 4 χρόνια και να καταγγέλλεις ότι το ετήσιο ποσό δεν καλύπτει το ποσό των Συμβάσεων. Επίσης το συνολικό ποσό των υπογεγραμμένων συμβάσεων δεν είναι 800 αλλά 501 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 163 εκατ. ευρώ έχει ήδη εκτελεσθεί. Άρα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των Συμβάσεων είναι 338 εκατομμύρια ευρώ. Το οποίο, όπως προαναφέρθηκε αφορά, όχι μόνο το 2019 αλλά και τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια.

Σε ό,τι δε αφορά στο συνολικό ύψος του Τεχνικού Προγράμματος, αυτό  όντως ανέρχεται στα 2,1 δισ. ευρώ. Το οποίο είναι εξαπλάσιο από αυτό που παραλάβαμε. Και δείχνει το μέγεθος αυτό ότι η διοίκηση της Ρένας Δούρου διαμόρφωσε ένα πολύ μεγάλο Τεχνικό Πρόγραμμα, με τη συνεργασία όλων των Δήμων της Αττικής, χωρίς κομματικά κριτήρια, με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες σε υποδομές, τα έργα που δεν έγιναν επί δεκαετίες.

Ο κ. Πατούλης δεν μιλά για την αναγκαιότητα ή μη του Τεχνικού Προγράμματος. Δεν έχει να πει ούτε για ένα έργο ότι δεν είναι αναγκαίο. Αλλά την ίδια ώρα επιτίθεται σε αυτό το πρωτόγνωρο Τεχνικό Πρόγραμμα, διότι πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται για τις υποδομές. Το απέδειξε στον Δήμο Αμαρουσίου όταν επί της θητείας του και επί 9 χρόνια δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε την Οριστική Μελέτη για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Σαπφούς.

Ο κ. Πατούλης δεν θέλει τις υποδομές. Γιατί ονειρεύεται να σπαταλήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής σε χρυσοποίκιλτες δαπάνες βιτρίνας. Δεν θέλουμε να του χαλάσουμε τον ύπνο αλλά καλό θα ήταν να αλλάξει πλευρό….

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet