Δύναμη Ζωής: Μηδενική απορροφητικότητα του κ. Πατούλη στα ΠΕΠ
Περιφέρεια Αττικής

Δύναμη Ζωής: Μηδενική απορροφητικότητα του κ. Πατούλη στα ΠΕΠ

Για «μηδενική απορροφητικότητα» των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) από τον Δήμο Αμαρουσίου κάνει λόγο η παράταξη Δύναμη Ζωής.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Δύναμη Ζωής, της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας, κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Η μηδενική απορροφητικότητα του κ. Πατούλη

Ψέματα για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την παράταξη Δύναμη Ζωής και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, από τη μία πλευρά. Γενικότητες και αοριστολογίες αντί για πρόγραμμα και θέσεις για την Περιφέρεια Αττικής και ταυτόχρονα, ανακρίβειες για τις πράξεις και τα πεπραγμένα του στον Δήμο Αμαρουσίου, από την άλλη.

Αυτές είναι οι δύο παράλληλες πλατφόρμες επικοινωνίας πάνω στις οποίες κινεί την καμπάνια του ο κ. Πατούλης και φυσικά, πάνω σε αυτές τις πλατφόρμες εντάσσονται και όλα όσα συνεχώς λέει, αναφέρει κι επαναφέρει για το ΕΣΠΑ.

Σήμερα του την κάνουμε πικρή κι αυτή την “καραμέλα”.

Με στοιχεία έως 10/5/2019 αναφορικά με την εικόνα των 13 (με 1 για κάθε Περιφέρεια) Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, των γνωστών ΠΕΠ, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην 1η θέση με ποσοστό 112% σε ενεργοποίηση του προγράμματος και στη 2η θέση με ποσοστό 50% σε συμβασιοποιημένα έργα. Ως προς τη λεγόμενη απορροφητικότητα, που βρίσκεται στο 26,7%, ο κ. Πατούλης παραλείπει να παραδεχτεί ότι είναι οι Δήμοι και οι φορείς του Δημοσίου εκείνοι οι οποίοι οφείλουν να τρέχουν τα προγράμματα. Και το παραλείπει σκοπίμως, διότι σε τέσσερα έργα προϋπολογισμού 1.439.256 ευρώ, με σημερινά στοιχεία ο Δήμος Αμαρουσίου του δημάρχου Πατούλη παρουσιάζει απορροφητικότητα 0%. Σε αντίθεση με άλλους Δήμους οι οποίοι δεν εξυπηρετούν ως εργαλεία για την καριέρα και τη γκλαμουριά του δημάρχου, αλλά γίνεται μέσα σε αυτούς σοβαρότερη δουλειά από εκείνη που έχει κάνει ο κ. Πατούλης!  

Παραθέτουμε παρακάτω και σχετικό πίνακα με τα επίσημα στοιχεία.

Μέχρι την Κυριακή ο κ. Πατούλης καλύτερα να φυγαδεύεται από τους επικοινωνιολόγους του στο debate του με τη Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου και να ανταλλάσσει μοναχά χαιρετούρες και χαμόγελα με διάφορους κομματικούς της Ν.Δ.

Για σοβαρά πράγματα όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν τον παίρνει ούτε να μιλάει, ούτε να μας κουνάει το δάχτυλο.

Πίνακας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet