Δύο νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Γ. Πατούλη ξεκάθαρα πρώτο στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Δύο νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Γ. Πατούλη ξεκάθαρα πρώτο στην Περιφέρεια Αττικής

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρνουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και νυν δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, να έχει αφήσει πολύ πίσω τους αντιπάλους του στην… κούρσα για την Περιφέρεια Αττικής

Ειδικότερα, ευρύ προβάδισμα, που πιθανότατα θα του εξασφαλίσει άνετη επικράτηση στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής αποκτά ο «γαλάζιος» υποψήφιος Γιώργος Πατούλης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»

Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αμαρουσίου καταγράφει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Rass, μεγάλη δυναμική, καθώς προπορεύεται με διαφορά 15,7 μονάδων από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία φαίνεται να κερδίζει προσώρας τη μάχη της δεύτερης θέσης από τον προκάτοχό της και υποστηριζόμενο από το Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Σγουρό

Το μεγάλο ατού του κ. Πατούλη, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μέτρησης, είναι η υψηλή διείσδυση που δείχνει να έχει σε άλλους πολιτικούς χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία στηρίζεται επισήμως. Με το συνολικό ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου είναι 34,8%, ο «γαλάζιος» υποψήφιος προτιμάται από το 64,1% των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, αλλά προσελκύει και έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους που επέλεξαν άλλα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μεταξύ των οποίων και το 24,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, η βασική αντίπαλός του, η κυρία Δούρου, που συγκεντρώνει 19,1% στο σύνολο των ερωτηθέντων, δυσκολεύεται να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του δικού της χώρου, που την προτιμούν μόνο σε ποσοστό 36,8%, ενώ πολύ χαμηλή είναι η απήχηση που έχει σε άλλους χώρους. Πίσω από τη νυν περιφερειάρχη πλασάρεται ο κ. Σγουρός με 16,7%, ενώ πιο χαμηλά κινούνται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος (4%), ο Θάνος Τζήμερος (3,8%) και ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης (3,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,4%.

Τον αέρα νίκης του κ. Πατούλη ενισχύει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων αναφέρει ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής το πρόσωπο του υποψηφίου, έναντι μόλις του 15% που επιλέγει με βάση το κόμμα που υποστηρίζει τον κάθε υποψήφιο. Την ίδια ώρα η κυρία Δούρου «τιμωρείται» από τους πολίτες για τα γεγονότα στο Μάτι και τη Μάνδρα, αφού ένας στους τρεις δηλώνει ότι τα θεωρεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή περιφερειάρχη. 

pin1

Σημαντική προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία

Συναφές, εξάλλου, είναι και το εύρημα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες της Αττικής αναφέρουν ως σημαντικότερη προτεραιότητα για τον νέο περιφερειάρχη την Πολιτική Προστασία, ενώ με πολύ μικρότερα ποσοστά αναφέρονται οι χώροι υγειονομικής ταφής και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει θετικό ισοζύγιο ανάμεσα στις θετικές και αρνητικές γνώμες όταν τίθεται το ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ότι μπορεί να διαχειριστεί με διαφάνεια και εντιμότητα τα οικονομικά. Αντιστοίχως για την κυρία Δούρου οι αρνητικές γνώμες φτάνουν στο 61,7%, ενώ για τον κ. Σγουρό στο 49,6%.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος έχει θετικό ισοζύγιο περίπου 20 μονάδων και στο ερώτημα ποιος μπορεί να προσφέρει έργο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Σγουρό είναι στο 4,9%, με την κυρία Δούρου να έχει αρνητικό πρόσημο 44,1%. Η τελευταία έχει ελαφρύ προβάδισμα στους δημοσίους υπαλλήλους (24,9% έναντι 24,2% του αντιπάλου της), ενώ σε όλες τις άλλες κοινωνικές κατηγορίες, αλλά και στο σύνολο των ηλικιακών κατατάξεων, προπορεύεται ο κ. Πατούλης. 

Τα στοιχεία από τη λεγόμενη «παράσταση νίκης», τέλος, προεξοφλούν την εκλογή Πατούλη, καθώς ένας στους δύο ψηφοφόρους της Περιφέρειας Αττικής θεωρεί ότι επόμενος περιφερειάρχης θα είναι ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου, όταν μόλις το 17,4% πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί η κυρία Δούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (38,5%) πιστεύει ότι θα κερδίσει ο κ. Πατούλης.

pin2

Πηγή: protothema.gr

Εν τω μεταξύ, μια νέα δημοσκόπηση για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια της Αττικής δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Μ. Δευτέρας από τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, στην ερώτηση ποιος θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής το 35% υποστηρίζει τον υποψήφιο της Ν.Δ., με τη Ρένα Δούρου να ακολουθεί με 19% και τον Γιάννη Σγουρό με 5%.

Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζει σημαντικό προβάδισμα και στην πρόθεση ψήφου της πρώτης Κυριακής των εκλογών.  Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη», το 31% των ερωτηθέντων απάντησε τον Γιώργο Πατούλη, το 18% τη Ρένα Δούρου, το 14% τον Γιάννη Σγουρό, το 4% τον Γιάννη Πρωτούλη και το 4% τον Ηλία Παναγιώταρο.

Ο Γιώργος Πατούλης επικρατεί και στις θετικές απόψεις ανάμεσα στους ερωτηθέντες με 40%. Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 36%, η Ρένα Δούρου με 29%, ο Θάνος Τζήμερος με 12% και ο Ηλίας Παναγιώταρος με 8%

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet