Εγκαίνια του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Περιφέρεια Αττικής

Εγκαίνια του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

«Εγκαινιάζουμε έναν χώρο που υπηρετεί το σήμερα και το αύριο», τόνισε μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την τελετή των εγκαινίων του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και ολοκληρώθηκε με συνολική δημόσια δαπάνη 1.599.625,79 ευρώ και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 799.350,88 ευρώ.

Η περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, κατά τον χαιρετισμό της, επισήμανε ότι είναι μια «ημέρα γιορτής που καταδεικνύει καταρχήν την ανάγκη συνεργασίας Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια συνεργασία που οφείλει να είναι αποτελεσματική, προς όφελος των πολιτών».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει με συνέπεια επιλέξει τη συνέργεια με τους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων καθώς ήδη, πριν από την επίσημη ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης, είχαμε τονίσει τη σημασία της ανάγκης για ισότιμη σχέση μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας. Και το πράττουμε αυτό στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης για μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας».

Τέλος, ευχήθηκε το έργο αυτό, που ξεκίνησε από το 2011, να «είναι το τελευταίο που ολοκληρώνεται με καθυστέρηση τόσων ετών».

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός, που βρίσκεται επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο, μπορεί να φιλοξενήσει 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 7 βρέφη και 38 νήπια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Ιωάννα Τσούπρα, Στέλιος Κοροβέσης και Πάρης Ευαγγελίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet