Εγκρίθηκε χρηματοδότηση κατασκευής νέου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου στη Ν. Πέραμο
Περιφέρεια Αττικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση κατασκευής νέου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου στη Ν. Πέραμο

Την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «2ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.920.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου συνολικής επιφάνειας 3.562,94 τ.μ. σε οικόπεδο 11.207,27 τ.μ. επί της οδού Νερακίου στην περιοχή «Λάκκα Καλογήρου» της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων. Τα νέα σχολεία θα έχουν δυναμικότητα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, 300 μαθητών και θα αποτελούνται:

  • Το Νηπιαγωγείο από ισόγειο με δύο αίθουσες εργασίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, χώρο ανάπαυσης, γραφείο νηπιαγωγών και χώρους υγιεινής, και υπόγειο με χώρους αποθήκευσης και Η/Μ.
  • Το Δημοτικό από υπόγειο με θέσεις στάθμευσης, αποθήκες, αρχείο και χώρους Η/Μ, ισόγειο με δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, foyer, κυλικείο, βιβλιοθήκη, χώρο φύλακα, ιατρείο – αναρρωτήριο, χώρους διοίκησης, αρχείο, αποθήκη και χώρους υγιεινής, χώρο αναμονής, α΄ όροφο με έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, γραφείο συλλόγου γονέων, χώρο φαγητού, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθήκη καθώς και κλειστούς χώρους διαλείμματος με εξόδους σε δύο βατά δώματα και β΄ όροφο με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών και πληροφορικής, δύο γραφεία και κλειστό χώρο διαλείμματος.
Μακέτα 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet