Εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών στην ΕΝΠΕ
Περιφέρεια Αττικής

Εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών στην ΕΝΠΕ

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θέμα: “Η καταπολέμηση της έμφυλης βίας”.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφ΄ ενός η καταγραφή της παρούσας κατάστασης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και αφ΄ ετέρου η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση του κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η άσκηση βίας κατά των γυναικών.

Στην ημερίδα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ, Φωτεινή Βρύνα, τονίζοντας ότι: «Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνικές βάσεις. Η βία είναι βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμένο, σύγχρονο κόσμο, με μονόδρομη κατεύθυνση τη γυναίκα. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ευάλωτες, καθώς οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, μέσω σεξιστικών μηνυμάτων των ΜΜΕ και των διαφημίσεων, τις καθιστούν μόνιμους παρατηρητές βίαιων πράξεων. Σκοπός είναι ο υποβιβασμός της γυναίκας. Η ανοχή είναι συνενοχή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κα Φ. Βρύνα ανέφερε ότι «η σωματική και ψυχολογική βία αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ένα αδίκημα χωρίς μάρτυρες. Η γυναίκα δεν φέρει ευθύνη. Μπορεί να αντιδράσει και να αντισταθεί. Πρέπει να δοθεί βάση στην ενημέρωση και όλοι να έχουμε ενεργό ρόλο, ώστε να περιοριστούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων & πρώην βουλευτής Ευγενία Τσουμάνη, το μέλος της συντακτικής ομάδας «Το Μωβ», Αλεξία Τσούνη και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Νικολέτα Δανιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Γυναικών, Χρυσιήδα Σφάνδου, η δικηγόρος – επικεφαλής Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (ΕΛΓ) & Εθνική Εμπειρογνώμονας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, Μίκα Ιωαννίδου, το μέλος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, Έφη Μπούνα, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής & τέως βουλευτής, Μαρία Γιαννακάκη, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet