Εκδήλωση και υποτροφία σπουδών στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη διοργανώνει η ΕΝΠΕ
Περιφέρεια Αττικής

Εκδήλωση και υποτροφία σπουδών στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη διοργανώνει η ΕΝΠΕ

Υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) θα τεθεί η εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη μνήμη του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

Ταυτόχρονα, μετά από πρόταση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, η ΕΝΠΕ προτίθεται να καθιερώσει ετήσια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη μνήμη του Γ. Παυλίδη.

«Ο Γιώργος Παυλίδης είναι παρών στην καρδιά και το μυαλό μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, που παρέστη στο μνημόσυνο του Γιώργου Παυλίδη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη μαζί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ οι περιφερειάρχες Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, και Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και οι αντιπεριφερειάρχες – μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ, Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Μετά το μνημόσυνο μέλη της ΕΝΠΕ δήλωσαν:

Κώστας Αγοραστός: «Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο του, με όραμα, δημιουργικός, συνεργατικός, αποτελεσματικός. Περάσαμε δύσκολες στιγμές μαζί. Διεκδικήσαμε, πετύχαμε, πάντα στηριζόμαστε στο αυτοδιοικητικό του ένστικτο, τις συμβουλές και την άριστη νομική του κατάρτιση. Πάντα θα τον θυμόμαστε, πάντα θα είναι στο μυαλό και την καρδιά μας».

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ο Γιώργος Παυλίδης με απαράμιλλο σθένος, επιμονή και υπομονή προσπαθούσε για το καλύτερο όχι μόνο για την Περιφέρειά του, αλλά και συνολικά για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Άνθρωπος που ήξερε να αγωνίζεται. Ακριβώς αυτήν την αγωνιστικότητα και μαχητικότητά του έχουμε κρατήσει όλοι βαθιά μέσα μας και συνεχίζουμε σταθερά στον δρόμο που χάραξε ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ως γνήσιος Έλληνας, που ήξερε να μάχεται για το καλό του τόπου και της πατρίδας».

Χρήστος Μέτιος: «Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη. Ένας ωραίος άνθρωπος, ένας σημαντικός πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, με ουσιαστικό έργο και προσφορά στον τόπο μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet