Ελλείψεις στο ΚΑΤ εντόπισε ο Γ. Κουμουτσάκος
Περιφέρεια Αττικής

Ελλείψεις στο ΚΑΤ εντόπισε ο Γ. Κουμουτσάκος

“H κατάσταση στο ΚΑΤ απαιτεί άμεσες βελτιώσεις πολύ σοβαρής κλίμακας”, διαπίστωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, και επεσήμανε ότι «υπάρχουν επικίνδυνες ελλείψεις όσον αφορά στην προμήθεια υλικών, απαραίτητων για να επιτελέσει άρτια την αποστολή και λειτουργία του το νοσοκομείο αντιμετώπισης τραυμάτων από ατυχήματα, με τη μεγαλύτερη προσφορά».

Σχετικά με τη μη αξιοποίηση των ζωτικών κοινοτικών κονδυλίων ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Δυστυχώς, με μεγάλη λύπη μου διαπιστώνω ότι παρά τις σοβαρές ανάγκες, τα κονδύλια του τρέχοντος ΕΣΠΑ –που φτάνει στο τέλος του- έμειναν σχεδόν πλήρως αναξιοποίητα. Μία μόνον προμήθεια έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ένας μαγνητικός τομογράφος, ενώ οι πιεστικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Για παράδειγμα, ο ένας από τους δύο μαγνητικούς τομογράφους παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Τι κάνει η Περιφέρεια Αττικής γι’ αυτό; Και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η προμήθεια υλικών και η βελτίωση υποδομών των νοσοκομείων. Βλέπουμε, λοιπόν, ένα μεγάλο έλλειμμα αποτελεσματικότητας που καθιστά το λεγόμενο «πλεόνασμα Σγουρού», πλεόνασμα επικίνδυνης αδράνειας, απραξίας και αιτία απολογίας».

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ συνομίλησε με τον διοικητή του Βομβουλάκη Ευάγγελο, τον αναπληρωτή Διοικητή Παπαδημητρίου Γεώργιο, ιατρούς και νοσηλευόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet