“Πράσινο” για 28 έργα από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια Αττικής

“Πράσινο” για 28 έργα από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι προγραμματικές συμβάσεις 28 έργων εγκρίθηκαν την Τρίτη 15 Απριλίου κατά τη 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Τα έργα θα υλοποιηθούν σε Δήμους της Περιφέρειας βελτιώνοντας τις υποδομές της Αττικής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ανέφερε ότι «Συνεχίζουμε το σημαντικό έργο που έχουμε ξεκινήσει σε πείσμα όλων όσοι προσπαθούν να σταματήσουν τη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής και οι οποίοι μας κατηγορούν με άκρατο λαϊκισμό για παλαιοκομματικές πρακτικές.

»Οι σημερινές Προγραμματικές Συμβάσεις αφορούν έργα τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια και περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας και στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων. Η σημερινή διαδικασία είναι μια ενδιάμεση φάση και ήταν απαραίτητη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης των έργων αυτών που είναι χρονοβόρα από μόνη της. Εάν σταματούσαμε τη διαδικασία όπως ήθελαν ορισμένοι θα ήταν αδύνατη η έναρξη κατασκευής των έργων αυτών μέσα στο 2014.

Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Αλλοίμονο εάν σταματούσαμε τη λειτουργία αυτή για χάρη των κομματικών επιδιώξεων κάποιων. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι λάφυρο κανενός».

Αναλυτικά από τα 28 έργα:

  • 16 αφορούν στη συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου 16 συνολικά Δήμων της Αττικής, με προϋπολογισμό 6.100.000 ευρώ.
  • Δυο έργα αφορούν σε ανάπτυξη κοινωνικών και προνοιακών υποδομών (κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού και κέντρου φιλοξενίας αστέγων και ανθρώπων σε μεγάλη ανάγκη), με προϋπολογισμό 5.300.000 ευρώ.
  • Τρία έργα αφορούν σε έργα πολιτισμού, με προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ.
  • Δυο έργα αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων, με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.
  • Δυο έργα αφορούν σε αστικές αναπλάσεις, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
  • Τρία έργα αφορούν σε βελτίωση αθλητικών υποδομών, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet