Ενισχύονται τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής που συνδράμουν στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Ωρωπού
Κοινωνία

Ενισχύονται τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής που συνδράμουν στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Ωρωπού

Επίσκεψη και αυτοψία στις παραλίες του Ωρωπού που έχουν υποστεί σημαντική ρύπανση καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι γεμάτες από φερτά υλικά, ως συνέπεια της φονικής πλημμύρας της Εύβοιας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 11/8 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, μαζί με το συντονιστή Ν. Σταθόπουλο και τον διευθυντή Γ. Παπαδάκη, της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Το κλιμάκιο της Περιφέρειας, συνοδευόμενο από τον δήμαρχο Ωρωπού, Γ. Γιασημάκη, έκανε αυτοψία στην περιοχή όπου ήδη συνδράμουν οκτώ συνεργεία της Περιφέρειας στη διαδικασία καθαρισμού και να ενημερωθεί σχετικά ο περιφερειάρχης για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία. Κατόπιν της σχετικής αυτοψίας, με εντολή του κ. Πατούλη ενισχύεται η συνδρομή της Περιφέρειας και αύριο θα μεταβούν στην περιοχή άλλα 15 μηχανήματα καθαρισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ταχύτερους ρυθμούς ο καθαρισμός των παραλιών και η αποκατάσταση της εικόνας τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Ενισχύουμε τα συνεργεία της Περιφέρειας που συνδράμουν στον καθαρισμό των παραλιών στον Δήμο Ωρωπού προκειμένου να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αποκατάσταση της εικόνας τους και να τις παραδώσουμε ξανά καθαρές στους πολίτες. Δυστυχώς οι φονικές πλημμύρες της Εύβοιας μας κόστισαν ανθρώπινες ζωές, αλλά είχαν και σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον που επιβαρύνθηκε με όλη αυτή τη ρύπανση. Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρεθήκαμε στο πλευρό  του Δήμου και των κατοίκων του Ωρωπού που δοκιμάζονται και θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργά δίπλα τους, αποκαθιστώντας την εικόνα του περιβάλλοντος και συμβάλλοντας στην άμεση επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet